L’Ajuntament de Xàtiva rep el premi Meravella Valenciana 7 anys després de la seua concesió

El conjunt històric-artístic de Xàtiva va ser distingit entre les set meravelles valencianes en un acte a què no va assistir cap representant municipal

L’Associació d’Amics de la Costera ha lliurat hui a l’Ajuntament el guardó que reconeix al conjunt històric-artístic de Xàtiva com a una de les set meravelles valencianes. El president de l’associació, Ximo Corts, acompanyat per alguns representant d’aquest col·lectiu cultural, ha fet entrega del trofeu a l’alcalde Roger Cerdà. Es tracta d’un premi organitzat pel club de viatges Fil-per-randa, com a instrument de promoció del patrimoni cultural i ambiental valencià. En el moment del lliurament del guardó, el 5 d’octubre de 2008, cap representant de l’Ajuntament, governat pel PP, va voler assistir a l’acte.

El president d’Amics de la Costera ha declarat que “el guardó guanyat per la nostra ciutat el vaig recollir jo, ja que havíem col·laborat amb l’organització. Des de llavors, ha estat custodiat als nostres locals. I des d’aquell octubre de 2008, Amics de la Costera esperava oferir la distinció als regidors xativins i demanar-los que la feren servir als seus plans de dinamització cultural i turística. Finalment, la nostra pretensió s’ha materialitzat avui”.

El premi es va atorgar a la ciutat de Xàtiva com a resultat d’una votació popular. A tal fi, es dissenyà una pàgina web participativa en què, de forma lúdica i, alhora, molt rigorosa, es podia votar per a elegir les set meravelles valencianes. Fins a l’últim dia del procés, la rivalitat fou màxima entre Xàtiva i Morella. Finalment, guanyà Xàtiva amb un 32,82% dels vots emesos.

Un comentario sobre “L’Ajuntament de Xàtiva rep el premi Meravella Valenciana 7 anys després de la seua concesió”

Los comentarios están cerrados.