L’Ajuntament de Xàtiva ha incrementat en un 147,93% més la contribució urbana des de 2005

Cerdà:“La contribució urbana ha pujat en sis anys 10 vegades més que el cost de la vida”

El portaveu del PSPV en l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha denunciat que el govern municipal del PP ha multiplicat en sis anys per 2,5 els ingressos per l’IBI (Impost de Béns Immobles) que cobra als veïns de Xàtiva “mentre que el nivell de vida dels veïns sols ha augmentat un 15,20%”, que és el que ha augmentat l’IPC en este període. Cerdà apunta que l’augment concretament ha sigut del 147,93%, per la qual cosa el govern de Rus ha passat de ingressar 3.322.990 € l’any 2005 als 8.205.700 € que ingressaran enguany.

A la vista d’aquestes xifres, el líder del socialistes xativins ha manifestat que “aquest increment de la contribució urbana que estem patint en els últims sis anys és un absolut abús. No és tolerable que la contribució urbana puge 10 vegades més del que ha pujat l’IPC en este periode. És precís parar aquest increment, ja que no hi ha dret que els veïns de Xàtiva hui paguem 2,5 vegades més del que pagaven en 2005”.

Per eixe motiu, els socialistes demanaran una “congelació” dels impostos municipals per a l’any 2012. Ja que, segons Cerdà, “l’Ajuntament de Xàtiva no pot seguir incrementant la pressió fiscal i menys en un moment econòmic com el actual, en el que tant les famílies i com les empreses locals estan passant-ho mal”. “Lamentablement, Rus i els seus fa molt de temps que no es preocupen pels problemes reals de la ciutat i dels seus habitants i continuen gastant a mans plenes sense aplicar polítiques d’austeritat, tan necessàries en el moment econòmic actual”, va afirmar.

Un comentario sobre “L’Ajuntament de Xàtiva ha incrementat en un 147,93% més la contribució urbana des de 2005”

  1. Hui llegint el diari com a ciutadana i després com a dona treballadora em pareix indignant que vegent el panorama que hi ha al moment on les cues de l,oficina de Inem estan plenes, els pensionistes cobren una minima paga on no poden practicament ni subsistir, tingam que llegir que el IBI s,haja incrementat en els ultims anys un 150%, INCREIBLE! AMB MAYUSCULES, la crísi que la tinguem que pagar entre els milers i milers de mileuristes, pensionistes, etc.
    I lo mes indignant es que un pensionista cobre una paga de 300 o 400€ tinga que pagar un IBI de eixe import mateixa o demes import,Segeix siguent increible!
    Ademés hi ha que afegir que l,oficina de recaudació d,impostos on hem pagat tota la vida desapareix, es a dir, desapareixen eixos llocs de treball per a engrosar mes la llista d,atur, jo em pregunte socarrats que fem? Seguim pagant el que ens denanem?
    No m,estranya que els jovens de hui en dia emigren a paisos extrangers, els sous son de pena de l,época de les antigues pesetes i l,increment de la vida va en relació a l,euro i a la Comunitat europea, aixina anem.

Los comentarios están cerrados.