L’Ajuntament de l’Olleria expulsa d’una comitiva oficial de festes els regidors de l’oposició

L’excusa perquè 6 regidors no podien participar era que solament hi havia una banda de música

Per primera vegada en les festes de l’Olleria els regidors del BLOC-Compromís i del PSOE no van poder participar en la comitiva oficial de l’acte de la proclamació dels càrrecs festers del 2013 perquè el Regidor de Festes Juan Ruano (PP) els va dirigir una carta a principis de juliol on els recordava que si ‘no participen de manera activa’ haurien d’acudir al recinte on se celebrava l’acte sense formar part de la comitiva oficial.

Els regidors afectats van demanar explicacions i van rebre una pobríssima explicació a finals de juliol on el regidor de festes afirmava que ‘l’extens de la comitiva feia inviable integrar en ella a totes les personalitats polítiques o civils’ i recordava que açò seria així mentre Juan Ruano fóra Regidor de Festes. I el dia d’abans de la realització de l’acte el regidor va telefonar als portaveus del BLOC-Compromís i del PSOE per dir-los que com només tenien una banda de música no cabien tots en la comitiva.

Per al portaveu del BLOC-Compromís, Julià Engo, «el fet que uns membres triats democràticament siguen expulsats de la comitiva oficial de festes en l’acte de la Proclamació dels càrrecs festers del seu poble és una mostra més de l’actitud dictatorial que manté el regidor del PP, Juan Ruano, en les àrees que gestiona. Té un problema, i la solució que proposa és eliminar els regidors de l’oposició de la comitiva. Els canvis s’han de notar, però si el que es vol és anul·lar la nostra representació pública, no van per bon camí. És per açò que només podem interpretar aquesta decisió com una decisió purament política. Les festes de l’Olleria han d’estar per damunt de decisions polítiques que no porten enlloc i que qualifiquen per si soles qui les pren».

Per a Héctor Such, portaveu del PSOE a l’Ajuntament de l’Olleria, «tant l´alcalde com el regidor de festes mantenen la mateixa actitud referent a l´oposició, intentant neutralitzar en tot moment i ignorant qualsevol petició que duguem a terme. En altres circumstàncies, quan no disposen de banda de música, ens demanen per favor que assistim tots els regidors junts per a donar calor i suport a l´acte. Com és el cas de la celebració del 12 d´Octubre de fa dos anys, on donades les circumstàncies que no comptaven amb cap banda d´acompanyament, ens van demanar assistir tots junts. En canvi l´any passat, que van aconseguir el compromís de participació de la banda de Tambors i Cornetes, ens van emplaçar a acudir directament a l´església. Fent l´alcalde i membres del equip de govern del PP i GdO la cercavila en representació dels ciutadans. Relegant els membres de l´oposició a un segon pla, intentant censurar la nostra presència. L´alcalde ha actuat en connivència amb el regidor de festes, fent la sensació d´enyorar altres temps on la seua figura no podia tindre contestació per part de cap individu ni cap col·lectiu».

Ambdós portaveus creuen que Juan Ruano (PP) no ha actuat de manera correcta, i que només busca tindre un protagonisme absolut dins les festes de moros i cristians, i dirigir sense consens àrees on podria haver molta més participació de les nombroses entitats festeres de la nostra localitat.