L’Ajuntament de la Font convida els veïns a participar en els actes del 700 Aniversari

La «crida» es va signar el 19 de març de 2013, data de l’atorgament de la carta pobla el 1313

La Font de la Figuera es prepara per el 700 Aniversari del Naixement com a poble. A menys de 24 hores per a l’inici dels actes d’inauguració oficial, l’ajuntament ha volgut fer partícips a tots els veïns, veïnes i visitants a aquesta celebració extraordinària. Per aquest motiu, el 19 de març de 2013 va signar l’alcalde de La Font de la Figuera una «crida» o bàndol que anuncia la commemoració d’aquesta efemèride. S’hi parla del naixement de la Font de la Figuera com a municipi. Rendeix, al seu torn, homenatge als quaranta primers repobladors de la Font. A ells se’ls van oferir les terres, béns i residència que ara ocupen, a través de la carta de poblament que assenyala drets i deures i crea un poble nou al sí del regne del Regne de València.

D’aquesta manera, la Font de la Figuera obri un any de festa i treball, d’iniciació al compromís en el progrés i de la reflexió d’aquest, pensant en el futur. Aquest bàndol de l’alcalde Vicente Belda, convida a totes i tots a compartir el goig de set segles de vida a La Font de la Figuera.

En paraules del primer edil, desde la “institució que representa i engloba a tot el poble, que recull l’alé de totes les fontines i fontins”, es vol “sense excloure cap persona, sense renunciar a res i ningú”, un any d’incitació al “compromís en el progrés”. En aquest sentit, l’alcalde de La Font, afirma: “tots i totes estem convidats a viure el present, fer-ho digne del nostre passat i guanyar un futur ple de progrés, de treball, de democràcia, de justícia, d’igualtat, de solidaritat i llibertat. Fem 700 anys i estrenem el futur».

En aquesta «crida» s’han utilitzat fórmules pròpies de fa 700 anys. L’encapçalament de la mateixa és el que s’utilitzava en el segle XIV: “Sia notori manifest al poble de la Font de la Figuera a totes les fontines i fontins”. L’inici del document fa un homenatge a la carta de poblament utilitzant unes paraules semblants al document atorgat el 19 de març de 1313: “Sapien tots quan aquesta present crida oirán, veiran i llegiran…».