L’ajuntament de la Font anima el veïnat a participar en el desenvolupament urbanístic

A la reunió del divendres es va proposar habilitar més zones verdes i pàrquings
L’ajuntament de la Font de la Figuera, en vistes al futur creixement de la població, està treballant perquè el plantejament urbanístic siga cosa de totes i tots. Una iniciativa que ja es va dur a terme en anteriors reunions temàtiques sobre camins i comunicacions.

Per aquest motiu, el divendres es va celebrar una reunió informativa enquadrada en el Pla de Participació Pública del Pla General d’Ordenació Urbana. Entre les propostes que van plantejar els assistents s’inclou la de dotar La Font de més zones verdes o arbres o habilitar pàrquings per tal de no saturar el centre de la població amb cotxes.

En paraules del president de la Comissió de Promoció Econòmica de la qual depèn l’elaboració i redacció del PGOU de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, «volem fer partíceps a totes i tots perquè d’aquest plantejament dependrà el nostre desenvolupament com a població els pròxims 15 o 20 anys «. I segueix,»ens centrarem en com i de quina manera volem créixer, quins són els aspectes més importants i cap a on podem enfocar els nostres esforços».

«Des del consistori pretenem que la part que li concerneix a l’ajuntament es puga decidir el més prompte», continua Muñoz. «Una vegada acabada la redacció del projecte el presentarem a la Conselleria perquè ens done el vistiplau, dins d’aquesta mateixa legislatura».

Tal com ha manifestat l’arquitecte-redactor del Pla General, José Luis Gisbert, «hi ha elements que intervenen en l’ús del carrer, com l’ombra, la passejabilitat o l’estada. Pretenem treballar en base a aquests aspectes», va afirmar Gisbert. Es considerarà, per exemple, el repartiment dels usos del carrer i l’equilibri entre l’espai per al pas de vehicles, l’estacionament i l’ample del pas de vianants.

El plantejament del PGOU de la Font de la Figuera s’ha desenvolupat des de 2004. «Després de tants anys en què no s’ha avançat com calia, es necessari fer totes les aportacions possibles per definir allò que puga fer de la Font de la Figuera un poble més bonic i molt més habitable. I, a més, fer-ho sense més demores», ha afirmat Muñoz.