L’Ajuntament canvia els horaris d’estacionament de la plaça del Mercat

Aquest canvi es realitzarà al mes d’agost, tenint en compte el període de vacances i les activitats pensades per a Fira

 

El Consistori modifica les hores de jornada per estacionar a la plaça del Mercat durant el mes d’agost per tal de facilitar els vianants una zona cultural on es puga desenvolupar de forma segura les activitats programades per a la Fira 2015.

Fins el dia de hui, els vehicles tenien prohibit estacionar els dimarts i divendres entre les sis del matí i les 16:30 de la vesprada degut al mercat que aflora la Plaça. Així mateix, tampoc es podia aparcar els divendres, dissabtes i la vespra de festius entre les 23:00 i les 06:00 hores.

La reforma d’Estelles suposa mantindre l’impediment d’estacionament els dies de mercat a la ciutat i ampliar els dies, de divendres a diumenge, i les hores, a partir de les 18:00, de prohibició. En altres paraules, anteriorment hi havia una restricció al tràfic d’un 20%, equivalent a 14 hores, durant els caps de setmana que s’amplien a un 50%, unes 36 hores, amb aquest canvi.

L’edil de Patrimoni Històric-Artístic exposa les raons d’aquest canvi. Tanmateix, declara que, en un futur, aquesta mesura podria aplicar-se de forma definitiva. “Aprofitant aquest mes d’agost, període de vacances i de molta activitat recreativa, teníem la necessitat d’instaurar com a prova pilot rescindir de la circulació i l’estacionament de la plaça per a què acabe convertint-se en un lloc segur i adaptat al context”.

Aquesta proposta que es realitza des de l’Ajuntament per al mes d’agost, pot instaurar-se de manera permanent en un futur si s’arriba al consens amb els comerciants. Aquesta regidoria està planificant zones d’estacionament alternatives per a que, progressivament, la plaça del Mercat acabe convertint-se en una zona recreativa que erradique el problema de vehicles en el centre històric.