L’ajuda a domicili torna a establir-se a La Font de la Figuera

Pretén ajudar a gent major i persones amb discapacitat

Aquest pla es reprèn amb l’ajuda de dos auxiliars d’atenció sociosanitària, els quals cobriran les necessitats de la població. Una iniciativa que crea ocupació en base a les possibilitats de l’ajuntament

L’ajuntament de la Font de la Figuera vol concebre el 2013 com un any de suport a les persones amb més necessitats. És per això que, des de hui dilluns, l’ajuntament, coordinat des de la regidoria de Serveis Socials, torna a instaurar el pla d’ajuda a domicili a La Font amb l’objectiu de donar suport a la gent major i persones amb discapacitat.

Aquesta iniciativa proporcionarà treball a dos auxiliars d’atenció sociosanitària, una creació d’ocupació basada en les possibilitats de l’ajuntament. Ara, s’establirà amb l’objectiu «d’estar al costat de les i els nostres majors i persones amb discapacitat que necessiten assistència directament a casa. A més, intentem fer la vida més fàcil a les famílies de les persones dependents», tal com ha manifestat el portaveu de l’Ajuntament de la Font, Vicent Muñoz Jordà. En definitiva, remarca la importància de treballar per les persones, especialment per les més dèbils.

Una proposta molt aplaudida perquè, tal com ha afirmat la regidora de Serveis Socials, Mari Carmen Iñesta, «és una oportunitat perquè totes aquelles persones que, per circumstàncies, no puguen valer-se per si mateixes, obtinguen ajuda a casa seua. A més se senten acompanyats i protegits «, ha assenyalat la edil. Els dos auxiliars s’encarregaran de la neteja personal, passejos, preparar el menjar, proporcionar les medicines, etc. a aquestes persones.

L’ajuntament de la Font de la Figuera ja va anunciar en el seu pressupost per a l’any 2013 que anaven a reduir totes les partides de les regidories a excepció d’ajudes socials que s’incrementaria en un 15%. Amb això s’aconseguirà ajudar més famílies que ho puguen necessitar, alhora que marca que el pressupost de les despeses siga inferior al d’ingressos, per primera vegada.

A més, aquestes persones tindran l’oportunitat de participar en un Taller de Convivència perquè també poden contribuir a la societat i aquest any ho faran també amb la commemoració del 700 aniversari de la població.