L’Agrupament Escolta Jamboree de Xàtiva inaugura el seu nou local

Desprès d’una dècada al carrer, aconsegueix un espai on reunir-se
L’Agrupament Escolta Jamboree inaugurà el passat dissabte el seu nou local al carrer Argenteria de Xàtiva. Unes 150 persones, entre xiquets i xiquetes, monitors, pares, mares, i amics, acudiren al sopar que corregué a càrrec de l’agrupament. Sis taulades ocupaven l’espai del local amb menjar de “picadeta” i postres per als assistents. En acabar de sopar, el Jamboree obsequià amb un “socarrat”, típic de Xàtiva, a diferents persones que, sense demanar res a canvi, han estat un gran ajut per al grup en els moments més difícils.
I és que el Jamboree no ho ha tingut gens fàcil a l’hora de desenvolupar la seua tasca de pedagogia fora de les aules. Ja feia més de deu anys que l’agrupament no tenia un local propi on poder dur endavant els seus objectius. Anys enrere l’agrupament disposava de l’edifici que abans ocupava el Cinema Vernissa com a espai propi cedit, fins que, de sobte, es trobaren al carrer amb desenes de xiquets. Més d’una dècada, en la que el Jamboree ha sobreviscut com a nòmada, fent activitats als patis de les escoles públiques Martínez Bellver i Jacinto Castenyeda, al carrer i guardant el material en cases de particulars. Els dies en que la situació meteorològica no ho permetia, els xiquets i xiquetes, compresos entre les edats de 6 a 18 anys, i monitors, s’havien de quedar a les seues cases degut a la falta d’un sostre on poder resguardar-se.
Davant aquesta situació, el Jamboree ha reivindicat tots aquests anys un espai públic cedit per l’entitat responsable. La ciutat de Xàtiva disposa de diversos locals i espais de titularitat municipal que es troben en desús. La cessió d’aquestos equipaments de forma gratuïta a associacions, col·lectius i grups que realitzen una tasca de servei i participació ciutadana és imprescindible per al progrés social, de la mà d’entitats autogestionades que funcionen al municipi. La disposició d’un espai on reunir-se, fer activitats i guardar material, aporta estabilitat i suposa un factor molt important per al treball d’aquest tipus d’entitats.
Molts col·lectius de Xàtiva es troben en la mateixa situació en que es trobava, fins fa ben poc, l’Agrupament Escolta Jamboree. Aquest últim comença ara una nova etapa, més sòlida, però gràcies el seu propi esforç, lluita i l’ajuda d’aquells que es troben involucrats i units a la seua tasca.

2 comentarios sobre “L’Agrupament Escolta Jamboree de Xàtiva inaugura el seu nou local”

Los comentarios están cerrados.