L’acte institucional d’homenatge a Raimon es trasllada al Gran Teatre

L’Ajuntament canvia de recinte davant la previsió d’una assistència massiva de públic

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva ha eixit en resposta a les crítiques del Partit Popular al voltant de l’homenatge a Raimon. Estellés ha manifestat que “no és cert que aquest homenatge no compte amb el recolzament de la ciutadania. La prova està en el ràpid esgotament de les entrades per als concerts. La mateixa portaveu del PP es contradiu respecte de la seua postura durant el plenari on es va aprovar l’inici de l’expedient, quan va votar a favor, en teoria, sense complexos, segons deia”.

Cal recordar que tots els grups municipals presents al consistori, inclòs el PP, votaren a favor del nomenament de Raimon com a fill predilecte, a excepció de Ciutadans, que es va abstenir. Ja en aquella ocasió, es va posar en evidència que el reconeixement a Raimon per part de la ciutat que el va veure nàixer és una “qüestió de justícia reclamada pel conjunt de la societat xativina”, fent referència a l’acta del Consell Escolar Municipal, de 28 d’abril de 2010, on figura textualment tal petició que va ser ignorada per l’anterior equip de govern.

Una altra demostració de l’interès que els actes han despertat entre la població és el fet d’haver tingut que canviar de lloc l’acte institucional. El regidor ho explica: “malgrat que la intenció inicial era haver dut a terme l’acte institucional de portes obertes a Sant Domènec, l’allau de peticions d’assistència ens ha fet canviar el lloc al Gran Teatre que té més del doble d’aforament”.

Les 13 entitats que han volgut sumar-se al reconeixement a Raimon són:

− Societat Artístic Musical La Nova de Xàtiva.
− Associació Amics de La Costera.
− Claustre de professorat de l’IES Josep de Ribera.
− STEPV Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià.
− Joves Socialistes de Xàtiva.
− Escola de Danses de Xàtiva.
− Asociación Casa del Artista de València.
− Associació de Fotògrafs Aficionats de Xàtiva – AFSA.
− Claustre de professorat del CEIP Taquígraf Martí.
− Federació d’Ensenyament de CCOO-PV.
− Grup Polític Compromís per Xàtiva.
− Esquerra Unida.
− Secretaria de planificació del PSPV-PSOE.