La XXVI Mostra Internacional de Titelles d’Albaida acull un cicle de curtmetratges valencians d’animació

Mostra de titelles Albaida 2009Quatre companyes teatrals i un Cicle de Curtmetratges Valencians d’Animació conformen el programa de la XXVI Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida que, a partir del dimecres, 10 de novembre es portarà a terme en la Sala Cultural Cinema Odeón i en el Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA).

Durant cinc díes, l’interés cultural de la comarca tindrà la màxima expressió en esta Mostra consolidada, amb i prestigi en l’àmbit internacional.

A la inauguració està prevista l’assistència de la directora general de Turisme d’Interior de la Generalitat, Pilar Collado junt amb l’alcalde, Juan José Beneyto i la resta de membres de la Corporació municipal. L’acte començarà al voltant de les 12’00 hores en els locals del Museu amb un espectacle d’animació a càrrec d’ Borja i Iñaki Mata.

Els escolars dels centres d’Albaida seran, un any més, especials protagonistes de la Mostra, per als que s’ha confeccionat un programa variat d’actuacions que cobriran els seus gustos acords amb les edats.

Les representacions començaran el dimecres amb l’actuació de la Companya Elfo Teatro, que representarà l’obra Del otro lado del árbol, dirigida a escolars de tres a sis anys. La mateixa es en el Cinema Odeon a partir de les 10,30 hores.
El dijous serà el torn per a la compañía Lluerna Teatre que posarà en escena l’obra Jugant amb Alicia, en esta ocasió per a escolars de sis a dotze anys, en el mateix escenari del Cinema Odeon.

Per als mes adults, la Mostra també contempla la representació de l’obra Carmen a càrrec de la companya Bambalina Teatre Practicable, en la sala Cinema Odeon, el divendres a les 11 de la nit, amb entrades a cinc euros, tres amb el carnet Jove i el mateix preu per a jubilats i pensionistes. Poden retirar-se en les dependències del Museu.

Dissabte i diumenge estan reservats per al Cicle de Curtmetratges Valencians d’Animació que es desenvoluparà en el MITA. Durant la primera jornada es projectaran Caragolimpics, de Trucafilms i El ladrón navideño, de C. Animation.

La jornada de cloenda de diumenge correrà a càrrec de Pasozebra Producciones que projectarà el curtmetratge Trapo.
L’alcalde popular, Juan José Beneyto ha mostrat la seua satisfacció per esta nova edició que «consolida, més si és possible, una Mostra de titelles que ha adquirit un prestigi i una repercussió en l’àmbit internacional que servix per a promocionar el nom d’Albaida més enllà de les nostres fronteres«, va subratllar Beneyto.