La XXV Trobada d’Escoles en Valencià farà una crida en Ontinyent a la defensa de l’educació pública, de qualitat i en valencià

L’Alcalde d’Ontinyent convida a tota la comarca a una jornada “històrica, de reivindicació i d’orgull per la nostra llengua”

Ontinyent acollirà el proper 31 de març la que serà la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida, “amb un esperit reivindicatiu i crític amb els retalls que estan patint l’educació i la resta dels serveis públics valencians”, segons els organitzadors. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qualificava de “autèntic honor i privilegi per a la ciutat” acollir esta XXV Trobada, “especialment important en un moment com aquest, al qual hem de fer palesa la nostra aposta per l’educació pública, de qualitat i en valencià”, destacava.

El President de la Coordinadora de La Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA), Josep Manel Andrés, incidia en aquest sentit reivindicatiu, “ja que tants anys després que iniciàrem les trobades, seguim tenint problemes per normalitzar la nostra llengua”. La Trobada tindrà lloc en la vesprada de dissabte 31 de març al parc Ausias March d’Ontinyent, on hi haurà com sempre tallers, mostres, exhibicions i actuacions, i a la mateixa s’incidirà, segons explicava Andrés, en manifestar aquest descontent amb els retalls que pateixen els nostres serveis i l’educació. Durant la Trobada, a més a més, es lliurarà el literari Premi Sambori, al qual han participat enguany més de 3.000 alumnes de tota la comarca.

Abans de la Trobada en sí hi haurà un altra data assenyalada: el tradicional acte de presentació de la mateixa, que es farà divendres que ve, dia 2 de març, a les 19:30 hores al Teatre Echegaray. La festa estarà presentada per l’actriu ontinyentina Maria Juan, i a la mateixa es presentarà oficialment la cançó de la Trobada, escrita per Sergi Gòmez, amb música de Saül Gòmez i interpretada pels alumnes del Conservatori d’Ontinyent. En eixa jornada es farà un sopar al qual es lliurarà el Premi Benicadell a una de les entitats sense ànim de lucre que treballen per defendre el valencià a la comarca, i es lliurarà així mateix els diners recaptats dins la campanya “Un euro, llavor de pau” a la ONG Escoles Solidàries.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, coincidia en qualificar de “un orgull” per a la regidoria, per a l’Ajuntament i per a Ontinyent acollir esta XXV Trobada, “la gran festa reivindicativa del Valencià, que a més serà la primera de les trobades que es faran enguany, i a la qual volem alçar una veu que siga escoltada alta i clara per tots aquells que estan en contra d’una educació pública valenciana i en igualtat”. El regidor explicava també que quan la COVALBA va plantejar que Ontinyent acollira la XXV Trobada, “vam posar al seu abast tota l’ajuda possible”, un extrem que ratificava des de la Comissió Organitzadora Anna Ríos, qui agraïa al consistori “tota l’ajuda que ens presta i la infrastructura que posa a la nostra disposició”. Ríos tenia també paraules d’agraïment per als centres educatius, docents, pares i mares que han ajudat a posar en marxa la Trobada, i també als comerços entitats i associacions que han col·laborat.

Jorge Rodríguez, convidava a tota la ciutadania d’Ontinyent i la comarca a assistir a una Trobada “que volem que siga un punt d’encontre, de reivindicació i d’orgull per la nostra llengua, en una jornada que sense dubte serà històrica”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.