La XXII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira repartirà més de 80.000 euros en premis

alzira-premis

La XXII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’ha posat en marxa amb l’obertura del termini de presentació d’originals. La dotació global de la present edició arriba a 82.000 euros. Les més de dues dècades de trajectòria d’aquests premis, la seua remarcable dotació econòmica i la seua repercussió en l’àmbit literari i cultural, reforcen una vegada més el prestigi d’un certamen que es caracteritza per una tasca incentivadora de la producció literària en la llengua valenciana.

Així, ell XXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira està dotat amb 18.000 euros, la mateixa quantitat que guanyarà el guardonat amb el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el del XV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. De la seua banda, el XII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta té una dotació de 10.000 euros; el XV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, de 4.000 euros; el V Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, 8.000 euros; i el V Premi de Poesia Ibn Jafadja, 6.000 euros.

El termini de presentació d’originals estarà obert fins el 13 de setembre per a totes les categories, excepte per al Premi de Teatre Palanca i Roca, que es tancarà el 7 de juny. Els Encontres de Teatre a l’Estiu que organitza l’Ajuntament d’Alzira a principis de juliol serà el marc per a donar a conéixer el guanyador d’aquest premi. Els guanyadors del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es coneixeran també abans que la resta, concretament el 5 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment la nit del 12 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal, ha manifestat que:

Vull recalcar, una vegada més, la col·laboració entre totes estes institucions i entitats, que tenint com a eixos d’unió Edicions Bromera i l’Ajuntament d’Alzira, fa possible un dels certàmens literaris més importants en la nostra llengua, que començaren fa 22 anys i que estem decidits a que en tinguen molts més per davant. També vull assenyalar la col·laboració que des de fa ja 7 o 8 anys ens presta l’Acadèmia valenciana de la Llengua, que any rere any demanem que aporte acadèmics per a formar part dels diferents jurats, i que any rere any dóna complida satisfacció a eixe requeriment. A més, que estos premis, escrits i publicats en valencià, són també la nostra aportació a la promoció del valencià per mitjà de la producció i promoció literària.

La consolidació dels Premis Literaris fan palesa l’aposta de les sis entitats convocants –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per aquests guardons literaris que han esdevingut una cita ineludible de la tardor literària en l’àmbit lingüístic valencià. Així ho confirma també el fet que entre els jurats d’aquesta XXII edició hi ha autors com ara Xavi Sarrià (cantant d’Obrint Pas), Urbà Lozano (guanyador del premi ‘Ciutat de València’) o Josep Palomero (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), entre molts altres.

El Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca és sufragat per l’Ajuntament d’Alzira així com el degà del certamen, el de novel·la. La resta de premis són sufragats directament per la Universitat de València, que dota el de Divulgació Científica; Bancaixa, el de Narrativa Juvenil; Edicions Bromera, el de Narrativa Infantil; la UNED, el de Poesia, i la Mancomunitat de la Ribera Alta, el d’Assaig.

La convocatòria dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, així com l’organització i desenvolupament dels actes del certamen i les Jornades culturals es realitzen des del 1989 conjuntament per l’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera.

Notícies relacionades

Es posa en marxa la XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Comença la XXI edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

XV Cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

La immigració, l’amor incondicional i secrets misteriosos, finalistes en els Ciutat d’Alzira

alzira-premis-2