La Vall d’Albaida torna a obrir les seues portes

obrim-portes
Com cada any, la comarca de la Vall d’Albaida vol donar-se a conéixer als veïns dels seus pobles, així com als d’altres comarques pròximes i llunyanes. Amb aquest motiu, torna el programa ‘Obrim les portes de la Vall’, que des-del pròxim dissabte 6 de febrer, i fins el diumentge 16 de març, oferirà visites turístiques guiades pels diferents municipis que integren la regió.

Cal destacar que l’organització, la Mancomunitat de Municipis de la Vall, ofereix al públic participant la possibilitat d’adquirir una targeta molt especial amb la qual no sols es podrà participar en totes les excursions previstes per un preu molt més reduït, sino que, a més, amb ella s’optarà a un sorteig final amb nits i sopars als llocs més emblemàtics de la comarca.

Per a aconseguir la targeta, cal fer un ingrés de 15 euros en el compte de la Mancomunitat de Municipis de la Vall, indicant en el concepte ‘Obrem 10’, i el nom i congnoms del participant, al número de compte corrent 2045 6101 99 3000227179. La targeta es pot recollir a les oficines de la Mancomunitat (Avinguda Sant Francesc, 8, 3r, 6a), amb el justificant del pagament, o a les mateixes visites guiades, 30 minutos abans d’iniciar les activitats.

Amb tot, no és necessari adquirir la targeta per a totes les excursions, ja que també es poden aconseguir abonaments per a cinc visites al preu de 5 euros cadascú. Això si, amb la targeta no sols es poden fer totes les rutes a un preu molt més reduït sino que, a més, es podrà participar al sorteig que tindrà lloc a Quatretonda, el dia de l’última visita.

visitas-guiadas
Les visites arrancaran cada dia a les 10 del matí front a l’ajuntament del municipi que pertoque els pròxims dissabtes i diumentges. L’única excepció es la de la visita en Beniajar, que començarà a les 8:30 hores. Al finalitzar, en algunes d’elles s’obsquiarà als excursionistes participants amb productes típics de la zona, o algun refrigeri.

La primera de les rutes tindrà lloc el pròxim dissabte 6 de febrer, amb la ‘Ruta Monumental per Llutxent’. Es començarà amb una visita a l’església parroquial de l’Assumpció i el castell-palau del segle XIII, pujada al Mont Sant i visita a l’ermita barroca de la Consolació amb els taulells del miracle dels corporals, l’església i el Convent del Corpus Cristi (del segle XV, declarats monuments historiconacionals). Finalment, es visitarà el castell del Xiu, del segle XII.

L’endemà, el diumentge 7 de febrer, serà el moment de fer ‘Un passeig pel patrimoni natural i arquitectònic de Carrícola’. Els participants realitzaran una visita a l’ermita, al castell de Carrícola, l’església parroquial de Sant Miquel, el safareig, les arcades islàmiques i el Centre d’Interpretació l’Ametla de Palla. Al finalitzar la ruta, hi haurà un refrigeri per als presents.

panfleto-obrim-portes