La Vall d’Albaida punt de mira en València

Fira Vall d'Albaida

Conclou la promoció turística amb una valoració molt positiva

Més de 10.000 persones van passar, al llarg dels 5 dies, per l’estand de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida interessant-se fonamentalment per els allotjaments, el senderisme i les rutes turístiques locals i comarcals.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha participat en un esdeveniment turístic singular organitzat per la Diputació de Valencia i el centre comercial “Nuevo Centro”. L’alta participació per part dels expositors i els municipis han donat lloc a una valoració molt positiva de la fira turística, artesanal i gastronòmica on la comarca de la Vall d’Albaida ha promocionat tots els atractius turístics.

Concretament, la promoció turística de la Vall d’Albaida s’ha realitzat del 24 al 28 de novembre, a l’esplanada exterior del centre comercial «Nuevo Centro» on s’han ubicat 18 expositors de la comarca i 7 municipis participants (Benigànim, Albaida , la Pobla del Duc, el Palomar, Bocairent, Ontinyent, i Olleria).

Els expositors participants van oferir, a tot el públic assistent, degustacions gastronòmiques gratuïtes, en horari de 12 a 12:30 h i de 18 a 18:30 h, durant els cinc dies de fira amb l’objectiu de promocionar els seus productes, incrementar les seves vendes i obrir-se mercat a la capital.

Les nombroses actuacions per part de la Mancomunitat i els municipis van posat el toc musical i la pinzellada de color a la fira. La primera actuació programada va ser en la inauguració del certamen amb l’espectacle de falconeria dels aus de rapinya de Malex Clariana on los visitants van poder observar i fotografiar-se amb elles.

En la jornada del dijous, el municipi de Benigànim va oferir dos degustació d’ arrop i talladetes, en horari de 12:00 a 13:00 i de 18:00 a 19:00 hores, a més de projectar imatges turístiques del municipi. Al cap vespre el cor «Sinenònime» que va deleitar al públic amb músiques nadalenques.

En la jornada del divendres, els municipis d’Albaida i la Pobla del Duc van ser el protagonistes de la fira on Albaida va captivar a xiquets i adults en els tallers de titelles programats. Pel que a la Pobla del Duc va arribar a la fira amb un desplegament d’activitats con són les Cates de vins, realitzant-se en horari de 13:00 h i a les 19:00 h, una exposició de vestits tradicionals realitzats tots dos pels alumnes de l’escola taller de la Pobla. La nota musical va arribar, a les 20:30 de la nit, de la mà dels joves component de la percussió Revelaçao que van recorre les instal•lacions la plaça exterior i l’interior del centre comercial fent-se de notar.

El clímax d’actuacions va ser en la jornada del dissabte, on els municipis de El Palomar, Bocairent i Ontinyent van oferir actuacions festives de gran interès comarcal, com són: el ball dels Pastorets de El Palomar, Els Cabolos de Bocairent i el ballet Opera d’Ontinyent acompanyats pels músics de “Tot per la Música”, on van exhibir les millors danses moro cristianes.

La emotivitat va ser servida en l’última jornada, on el municipi de l’Olleria va posar fi a la nostra promoció en València amb l’actuació del Ball dels Locos , els castellers, les demostracions de vidre i boixets a més de desfilar dos escuades de moros y cristians pel recinte firal.

Segons ha indicant el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, “durant cinc dies hem promocionat de forma intensa, constant i permanent la comarca de la Vall d’Albaida oferint al públic assistent els nostres atractius turístics i les nostres actuacions”. Tortosa ha afegit: “crec que em fet una tasca molt important en aquesta fira i la valoració extreta és molt positiva tant per part dels expositors com pel municipis”. Els fruits invertits els vorem reflexats a curt termini”, ha conclòs Tortosa. El president ha remarcat “des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida continuarem treballant en aquesta línea per tal de contribuir econòmicament en la comarca i generar turisme d’interior”.

El president de la Mancomunitat també ha mostrat la seua satisfacció per la gran quantitat de visitants que s’han interessat pel turisme de la nostra comarca i ha mostrat el seu agraïment als expositor per la col•laboració i als municipis de la comarca per la seua participació.

El que fa al Conseller de Turisme, Emili Mira, “La comarca de la Vall d’Albaida integra nombroses joies que hem de donar-les a conèixer i aquesta fira és una oportunitat que hem volgut aprofitat”