La Unió Musical d’Albaida «l’Aranya» constitueix la comissió del seu 90 aniversari

Membres de la societat organitzaran actes durant aquest any de celebració

La Comissió del 90 aniversari durà a terme l’organització de diferents esdeveniments commemoratius de «l’Aranya» d’Albaida. Hi haurà tota classe d’actes com exposicions, conferències, concerts especials o de solistes. Però cal destacar la realització d’un documental protagonitzat per membres que han estat, estan o tenen vinculació amb «l’Aranya». A més a més, s’hi farà un homenatge a Hernan Cortés que fou secretari de la societat durant els anys 1930, en un període dificil per a la banda i que Cortés va saber recopilar anècdotes d’aquells temps.

La comissió comptarà amb col·laboracions especials com la de Ramón Garcia i Soler, director i compositor molt vinculat a la societat, com també la participació de Joan Bodí, que fou president en la segona meitat dels anys 80 i que amb l’ajuda de la periodista Yolanda Ibarra recolliran la història de l’Aranya contada pels seus presidents.

Pròximament, la comissió llançarà el seu nou logotip en referència als 90 anys i també es realitzaran diversos videos promocionals per aprofitar la difusió 2.0. La comissió, formada per membres de la banda, enten que «en aquests temps amb tecnologies de comunicació i informació, la societat s’ha d’aprofitar d’aquestes ferramentes per a continuar recolzant les societats musicals i la música festera». «L’Aranya» és societat clau en aquest génere i en la història de la música al nostre país valencià i per això era convenient fer d’aquest any 2013, l’any commemoratiu del 90 aniversari de la Unió Musical d’Albaida «l’Aranya».

Els membres de la comissió són Andrea Sebastià, Bea Tormo, Raquel Calatayud, Jose J. Martin, Josep Bodi, Cristina Ureña, Maite Ureña, Merxe Martinez i Josep Salmerón. Tots ells músics de la societat albaidina.