La Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” s’acull al programa d’Intercanvis Musicals

La banda va celebrar ahir un concert a la població alacantina de Camp de Mirra

L’Aranya d’Albaida va celebar ahir diumenge el concert d’Intercanvis Musicals a la Plaça d’Espanya de la població alacantina de Camp de Mirra, dins la campanya que promou la Conselleria de Governació amb la coordinació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Ambdues bandes s’han adherit a aquesta campanya, que enguany arriba a la seua 9a edició, la qual té com a objectiu la promoció musical i la interrelació entre bandes integrades en la Federació. A més, obtenen una subvenció per realitzar aquests concerts i que la FSMCV ha contat, enguany, amb una dotació econòmica de 450.000 euros a repartir-se entre les societats que participen en aquests Intercanvis Musicals, com han fet la banda albaidina i la societat musical de Camp de Mirra.

L’Aranya d’Albaida va ser la primera en realitzar el concert on la música festera va ser protagonista en el seu programa, ja que, ambdues poblacions tenen molta tradició en la festa dels Moros i Cristians. A més, l’Aranya va interpretar obres de caire simfònic com la peça Entornos del compositor alcoià Amando Blanquer Ponsoda, dedicada a les muntanyes i serralades que envolten la seua ciutat natal.

La Societat Musical “Santa Cecília” de Camp de Mirra realitzarà el seu concert d’Intercanvi el 29 de setembre, tot just entrant en la programació de les festes patronals d’Albaida on les obres seran pràcticament de música festera, aprofitant les dates senyalades de la festa albaidina i de les seues tradicions mora i cristiana.

La connexió de les dues bandes vingué de la mà del director de l’Aranya Jose Javier Sanz Vila, nascut a Camp de Mirra i component de la societat. Les dues bandes es mostren satisfetes per aquest programa que els ha fet conèixer més a fons entre elles, ja que hi tenen moltes coses en comú sobretot la seua tradició i defensa per la música festera, gènere tan genuïnament valencià.