La Sant Silvestre d’Ontinyent torna a batre el seu rècord de participants amb 1290 dorsals

La solidaritat dels participants permet recaptar 1.325 euros per a la lluita contra la síndrome Idic-15

Per tercer any consecutiu la Cursa Sant Silvestre d’Ontinyent bat la seua cifra rècord de participants: 1290 dorsals es repartiren el pasta dilluns entre corredors vinguts de diverses localitats de dins i fora de La Vall d’Albaida per participar en esta prova organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, juntament amb el Club Atletisme Ontinyent Soliclima, el Club Triatló Ontinyent i el Club Atletisme Salta Rius.

La prova enguany ha tingut carácter solidari, ja que la recollida de dorsals servia per replegar aportacions voluntàries d’1 euro per a l’Associació Nacional de la “Síndrome idic15”, entitat que presideix l’ontinyentí Miguel Ángel Orquín i que recapta fons per a l’única línia d’investigació a nivell mundial existent per a la lluita contra esta malaltia. Molts dels participants aportaven més diners, de manera que la xifra assolida era de 1325 euros. La filla d’Orquín, que pateix la malaltia, se sumava a la cursa en un carret espentat per alguns dels participants.

El regidor d’Esports, Pepe Pla, agraïa l’elevada resposta a la convocatòria, “que ens ha permés demostrar que Ontinyent és una ciutat esportiva i solidària, a més batent el rècord de participants. Estem molt satisfets d’haver col·laborat amb la recollida de fons contra esta malaltia i anem a treballar perquè es facen més edicions solidàries com aquesta”, manifestava. Pla tenia paraules d’agraïment per a la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, els clubs i els voluntaris que han col·laborat “per fer possible esta festa de l’esport, que és tot un referent a les curses d’aquest tipus a les comarques centrals”.

La prova, que estava precedida per la I “Canicross” a la qual alguns corredors recorrien els 5 kilòmetres de la prova acompanyats de les seues mascotes, repartia entre els participants un regal molt especial: 1.000 dels paraigües de colors que es van emprar el passat per cobrir el cel del Carrer Martínez Valls dins la campanya d’animació comercial “Ontinyent al Carrer”, que tornaven a omplir de color la ciutat. En finalitzar la prova tenia lloc un fi de festa al Centre Comercial el Teler, amb “picà” i beguda a càrrec de l’organització. Quant als premis, el guardó a la millor disfressa era per un grup de pares i xiquets emulant artistes de circ; seguits d’una parella que emulava una llanda de refresc i un paquet de roses; i en tercer lloc un “home invisible” equipat amb llums LED. Així mateix, es va lliurar un guardó de reconeixement al veterà corredor Enrique Prats.