La Regidoria de la Dona d’Albaida celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

El dia 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència cap a la Dona en el primer Encontre Feminista Llatinoamericà i del Carib celebrat a Bogotà en juliol de 1981. Divuit anys després, l’Assemblea General de les Nacions Unides li va concedir caràcter oficial i el va anomenar Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Des de la Regidoria de la Dona de l’Ajuntament d’Albaida, Eva Tormo, regidora responsable, fa una crida per a conscienciar a tota la ciutadania i institucions per tal d’acabar amb aquesta lacra social que al segle XXI continua igual o més vigent que abans. Per tal d’aconseguir-ho a impulsat un seguit d’activitats, que junt a l’Associació d’Albaida d’Ames de Casa TYRIUS es realitzaran els dies 24 i 25 de novembre.

El dijous dia 24 de novembre a les 17h a la llar de les Mestresses d’Albaida es projectarà la pel·lícula “Durmiendo con su enemigo” del Director Joseph Ruben. Després hi haurà un Cinefòrum a càrrec de Mamen Gimeno, responsable de la Plataforma Feminista del País Valencià. El mateix dijous per la nit, en el Ple ordinari que celebrà l’Ajuntament, es presentarà una Moció conjunta de l’Equip de Govern, per tal de denunciar la Violència contra les dones.

Les activitats continuaran el divendres 25 de novembre pel mati a l’Institut José Segrelles on es realitzarà una xerrada per als estudiants a les 10h del matí anomenada “Que és l’Amor?” a càrrec de Maria Josep Vidal, Presidenta de l’Associació de Dones pel Futur.. Després, per la vesprada a les 17h a la llar de les Mestresses d’Albaida es realitzarà una conferència titulada “La Violència de Gènere” a càrrec també de Maria Josep Vidal. Per tal de finalitzar la jornada hi haurà a les 20h a l’Ajuntament d’Albaida la lectura del Manifest contra la Violència de Gènere.

En paraules de la Regidora de la Dona, Eva Tormo, “cal conscienciar a tota la població, grans i menuts, de la importància del respecte, la comprensió i la igualtat entre homes i dones com a instrument bàsic en contra de la violència de gènere. Tant se val, d’ací uns anys ja no haguérem de reivindicar un dia per tal de parlar d’aquesta lacra social, però mentre que açò ocòrrega cal que, des de totes les institucions, des dels centres educatius i en la família, ens conscienciem, parlem i debatim sobre la violència de gènere”.