La regidoria d’Educació de l’Alcúdia de Crespins comença els pagaments del programa de #XarxaLlibres

Amb una inversió econòmica de 34.940 euros

405 alumnes de la l’Alcúdia de Crespins es van acollir al programa #XarxaLlibres i seran els beneficiaris de les ajudes corresponents a la primera part. XarxaLlibres és un programa de gratuïtat de llibres de text dirigit a la creació d’un banc de llibres i altres materials per a l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica en els centres docents públics i concertats de la Comunitat Valenciana. Un programa cofinançat en parts iguals per la Generalitat Valenciana, les diputacions i els ajuntaments.

Educar és també ensenyar als fills i filles a cuidar el material i a compartir amb la resta de les companyes i els companys. Si les famílies tornen els llibres en bon estat, podran cobrar la segona fase de l’ajuda. A més, entraran en el banc de llibres i, per tant, en el curs 2016-2017 tindran els llibres gratuïts per als seus fills i filles.

La regidoria d’Educació de l’ajuntament de la l’Alcúdia de Crespins ha constituït i gestiona el banc de llibres creat en el poble. En este sentit, la regidora Yasmina García comenta: “després d’adherir-nos al programa i gestionar totes les sol·licituds per fi podem dir que comença l’esperada primera part del programa “Xarxa de Llibres de Text de la Comunitat Valenciana”. Són 405 els alumnes del nostre poble que abans d’acabar este gener rebran una ajuda que ve molt bé a moltes famílies que cada curs han de fer un gran desembossament en material escolar. Intentem garantir així la igualtat d’oportunitats per a tots els xiquets i xiquetes del poble.”

Les ajudes comprenen els llibres de text en format imprés, els llibres de text digitals susceptibles de ser reutilitzats, i el material curricular destinat a ser utilitzat per l’alumnat, que desenrotllen el currículum educatiu vigent en la Comunitat Valenciana. Els pagaments s’executaran en breu als alumnes empadronats en l’Alcúdia de Crespins, independentment que estiguen matriculats en un centre educatiu de la localitat.

La quantia individual per alumne/a serà d’un màxim de 200 euros, que es rebran en dos fases: fins als primers 100 euros es rebran en pocs dies, després d’haver aportat el corresponent justificant de compra en l’ajuntament. Fins als 100 euros restants es faran efectius una vegada finalitze el curs i es tornen els llibres de text en bon estat.