La ‘Pujada a Santa Anna’ tanca el Circuit de Carreres Populars de la Costera

L’organització espera la presència de mig miler de corredors per a una de les proves més exigents del calendari

El pròxim dissabte a les 18:15 hores el VIII Circuit Cajamar de Carreres Populars de La Costera, La Canal i la Vall d’Aiora tancarà la present edició amb la celebració de la XIII ‘Pujada a Santa Anna’ de La Llosa de Ranes. Es tracta d’una de les proves clàssiques entre les que integren el circuit de curses populars i que cada any reuneix a un major nombre de participants. La prova consta d’un recorregut de nou kilòmetres i està considerada com una de les més exigents del calendari, ja que arriba als 200 metres de desnivell positiu. Transcorre inicialment per un circuit semiurbà, per a posteriorment emprendre l’ascens, de quatre kilòmetres, al monticle on descansa l’ermita gòtica de Santa Anna, monument que corona el municipi de la Llosa de Ranes.

La prova, considerada per l’organització com una de les més dures del circuit, també constitueix una de les carreres que major nombre d’atletes reuneix. Des de l’organització s’estima la presència de prop de mig miler de corredors, en les seues diferents categories.

Prèviament (17:00 hores) se celebrarà la cursa orientades als corredors més menuts. Una cita que al llarg de les últimes edicions ve superant els dos centenars de participants.

El coordinador del Circuit de Carreres Populars de la Costera, La Canals i la Vall d’Aiora, Ricardo Gil, s’ha felicitat per l’interès que segueix despertant aquest conjunt de proves «malgrat l’increment d’altres competicions i la proliferació de carreres de muntanya» que, al seu parer, «constitueixen un gran atractiu enfront les proves d’asfalt«, ha indicat. Amb tot, Gil ha posat èmfasi en que al llarg de la present edició «el Circuit ha guanyat en qualitat» i ha exhibit com a prova més evident d’aquest fet que enguany «s’han millorat les marques d’un gran nombre de proves», ha explicat .

Per la seua part, l‘alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha exalçat una cursa «que ha aconseguit una identitat pròpia per la seua gran duresa i la particularitat de l’entorn pel qual discorre», ha explicat Aznar. El primer edil ha posat de manifest la «gran afició al ‘running’ i a les carreres populars que existeix al municipi i a la resta de localitats de les comarques centrals» en general, al mateix temps que ha ressaltat la “importància de comptar amb un Circuit de Carreres Populars que aglutina les diferents proves que tradicionalment venien celebrant les localitats per separat» i, més en particular, la “decidida aposta” per part del Consistori lloser «per l’esport i per potenciar una prova longeva que cada edició guanya més adeptes», ha incidit.