La proposta d’EU d’instal·lar contenidors per reciclar oli domèstic utilitzat tira endavant

Lorente(EU) «valorem que la proposta sobre la instal·lació de contenidors per reciclar oli domèstic tira endavant»

El portaveu a Xàtiva d’EUPV, Miquel Lorente, ha valorat «positivament que la delegació d’obres haja acceptat la proposta realitzada per la formació d’esquerres d’instal·lar contenidors per reciclar oli domèstic a la ciutat i que a més s’haja treballat el plec de condicions en comissió».

Segons EU «cal recordar que un litre d’oli usat pot arribar a contaminar 1.000 litres d’aigua i en l’actualitat a Xàtiva s’estan vessant anualment d’una manera incontrolada 121.000 litres d’oli usat. Vessaments que comporten greus problemes, sobretot si tenim en compte que l’oli que s’aboca directament a la pica genera embossos en les canonades, dificultats en la depuració de les aigües residuals, augment del nombre de rates en el clavegueram i perjudicis a l’horta de Xàtiva que rega amb aquesta aigua contaminada». Lorente ha insistit en la necessitat de que «aquest servei s’explique entre la ciutadania i arribe al conjunt dels barris que composen la ciutat, a més d’oferir aquest servei a les pedanies i també a Bixquert. No volem que aquest acabe sent un servei testimonial».

Finalment la formació d’esquerres ha assenyalt que «amb aquesta mesura estem segurs de que la ciutat s’estalviarà danys ambientals i econòmics. A més, cal reconèixer que amb l’acceptació d’aquesta proposta, des de l’àrea d’obres de l’Ajuntament, se’ns obri la possibilitat d’aportar iniciatives dirigides a millorar el nostre reciclatge i la nostra sostenibilitat. Actitud que trobem a faltar en altres departaments del consistori».