La proposta de COMPROMÍS per a la gratuïtat del transport será tractada en comissió

Suñer: “volem que d’aquesta crisi que estem passant s’isca amb més igualtat i més justícia, amb més oportunitats per a totes i tots”

El passat ple el grup municipal de COMPROMÍS Xàtiva va presentar una moció per tal que les persones aturades tinguen el transport públic gratuït. La moció no es va discutir en el ple, però el grup popular va acceptar que la proposta passara a la pròxima Comissió Sociocultural per tal que s’estudiara la proposta.

La portaveu de COMPROMÍS, Cristina Suñer, ha valorat positivament aquesta acceptació i ha declarat que continuaran proposant mesures per tal que les persones aturades troben les màximes facilitats possibles en el desenvolupament de les seues activitats: “Nosaltres considerem que totes les persones han de tindre les mateixes oportunitats de progressar. Creiem que tots tenen dret a una vida digna, a un treball digne. A Xàtiva hi havia a finals de juny passat, segons dades de la Conselleria de Presidència, 3.386 persones desocupades, un 17,03%, superior a la mitjana autonòmica que era d’un 15,58%. Aquestes persones tenen cada vegada més difícil aconseguir un lloc de treball, i mentre no el tinguen, també tenen cada vegada més difícil desenvolupar la seua vida d’una manera digna. Si formen part d’una família amb un altre membre que els sosté, són una càrrega, i si han de viure de subsidis i dels serveis socials, la seua vida té moltes dificultats per a progressar.”

Des de COMPROMÍS han insistit en què demanen la gratuïtat dels serveis de transport per a aquestes persones com una ajuda mínima a que aquestes persones desenvolupen les seues activitats d’una manera més fàcil, tant les que corresponguen a l’oci com a la formació o la necessitat de transport per qualsevol motiu personal, de salut, etc: “No cal oblidar que per a moltes xativines i xativins és imprescindible desplaçar-se fora de la ciutat per a formar-se, donat que a la nostra ciutat no es troben tots els serveis de formació possibles o, encara que es troben, com està passant en alguns cicles formatius, no hi ha suficient places per a tota la demanda.” Demanen senzillament una igualtat d’oportunitats, i considerar a les persones aturades com persones a les quals s’ha d’ajudar a eixir de la situació en la que estan. La gratuïtat del transport pot ser, a més, un primer pas en la gratuïtat d’altres serveis que poden prestar les institucions per a ajudar els desocupats a tindre una vida digna. Creuen que és una opció que hauria d’estudiar la Generalitat, i mentre no ho faça ho hauria de suplir l’Ajuntament.

Suñer ha conclòs: “volem que d’aquesta crisi que estem passant s’isca amb més igualtat i més justícia, amb més oportunitats per a totes i tots, i les administracions tenim un paper fonamental per construir una societat amb un horitzó de vida digna per a totes i tots.”

2 comentarios sobre “La proposta de COMPROMÍS per a la gratuïtat del transport será tractada en comissió”

  1. por mi encantado si lo paga SUÑER de su bolsillo, yo estoy arto de pagar mis impuestos como para que me los suban mas con estas parafernalias que se inventan , los politicuchos estos

  2. pues , yo me he visto en peores situaciones y me quitaron la cartilla de la seguridad social, cuando mandaban los sociatas, por no tener trabajo y llevar tiempo en el paro , y gracias a la familia sali , y no tenia ninguna ayuda ni prestacion de nada

Los comentarios están cerrados.