La programació “d’Espai d’igualtat” ha sigut un èxit de participació

IV Carrera de la Dona d’Albaida un dels actes programats

La programació “d’Espai d’igualtat” ha sigut un èxit pel ventall de possibilitats que s’oferia i per la varietat de persones que han participat.

El diumenge 11 de març amb la IV Carrera de la Dona d’Albaida es va tancar la programació d’Espai d’Igualtat 2012. Cal destacar la gran assistència de persones a les diferents activitats que s’han proposat des de la Regidoria de la Dona d’Albaida, amb Eva Tormo Guillen al capdavant, i en la que han participat moltes associacions locals: l’Escola d’Adults, la Policia Local, la Guardia Civil, Combat Secutity, el Club d’Atletisme, l’associació cinèfila “com a sostre les estrelles”, Protecció Civil, la Creu Roja, etc.

La setmana va començar amb un curs d’autodefensa femenina que ha sigut un èxit d’assistència, més de 50 dones han participat d’aquesta activitat teòric- pràctica per aprendre a defensar-se davant de qualsevol atac. El curs s’ha impartit per la Policia local d’Albaida, la Guardia Civil i Combat Security. La setmana va continuar amb l’exposició que ha realitzat l’Escola d’Adults a la Tourist Info i amb varies conferències, que s’han programat des de la Regidoria de la Dona, i que han tingut ponents tant prestigioses com la Fiscal de Víctimes Socorro Zaragoza, de la Fiscalia Territorial de Valenciana.

També es van realitzar actes com la “Marea Violeta” amb la lectura d’un manifest per part de la Regidora Eva Tormo o la projecció de la pel·lícula “Las mujeres de verdad tienen curvas” amb la col·laboració de l’associació cinèfila “com a sostre les estrelles”.

El cap de setmana ha tancat la programació amb una excursió per les “sendes dels nostres avantpassats”, on van acudir més de 50 persones, i amb la Carrera de la Dona, que es va realitzar el diumenge pel matí, organitzada pel Club d’Atletisme d’Albaida, i en la que van participar 136 dones.

Eva Tormo, Regidora de la Dona afirma “estar molt agraïda amb totes les associacions d’Albaida que han participat de les diferents activitats i que han permés que el cost d’Espai d’Igualtat siga cero. En moments de crisi, il·lusiona vore com la gent emprenedora d’Albaida s’implica en els assumptes públics”. Al mateix temps, emfatitza la Regidora que “l’èxit d’Espai d’Igualtat també s’ha donat per la diversitat d’activitats que s’han ofert, han hagut sectors de població molt diversos que han participat de les activitats que més els agradava i això m’ompli de satisfacció, vore com hem sigut capaços de crear un ventall de possibilitats que poguera arribar a moltes dones i homes de diferent edat i aficions”.

Per acabar, assenyala Eva Tormo “continuarem treballant, des de la Regidoria de la Dona, per a acabar amb les diferències de gènere. Amb la col·laboració de les associacions d’Albaida i de les persones que s’impliquen acabarem, amb el temps, amb aquesta lacra social”.