La primera casa rural de Guadasséquies ja està en funcionament

Iaios: un allotjament rural que barretja modernitat i sentzillesa, creativitat i imaginació, identitat i sentiment, en un entorn privilegiat
El passat divendres dia 25 de maig va obrir les seves portes IAIOS, un allotjament rural ubicat al tradicional carrer La Pilota d’aquesta menuda població de la Vall d’Albaida.

IAIOS és un projecte conjunt de Raquel Ferrero i Edu Gandia, que sorgeix ara fa un any quan els propietaris reben en herència per part dels seus parents l’habitatge tradicional de la familia ocupat de sempre pels iaios Miguel Orts i Emilia Vallés.

En la casa s’ha procurat conjugar l’essència de les vivències de la família amb la modernitat i comoditat necessàries per a fer d’aquest espai un lloc perfecte per al descans i la desconnexió de tots aquells viatgers que pretenen allunyar-se de l’estrés de la ciutat.

Reutilitzar era l’objectiu
L’allotjament compta amb una habitació doble i una de matrimoni estandard, així com dos suites, una d’elles doble i l’altra de matrimoni. Molts dels elements que conformen la casa han estat objectes i materials reutilitzats. En IAIOS no s’ha desaprofitat res. Podem trobar des d’antigues estufes de llenya reutilitzades com a làmpares i taules de nit, fins a una vella maleta que ara fa les funcions de taula auxiliar, passant per un palet de fusta que avuí és un silló, uns motles de fusta d’antics recipients de mimbre i que ara són taules de nit junt al llit de la suite anomenada El Silenci d’Estimar, o una post en la que la iaia Emilia portava les mones al forn i que actualment actua com a rebredor a l’entrada de la casa. La màxima ha sigut sempre la mateixa: “Tothom pot tindre una nova vida, una nova utilitat, sols hem de ser capaços d’imaginar-ho”.

Una de les habitacions, anomenada Allà a Manresa, està inspirada en una havanera composada pel iaio Miguel i una altra habitació, Sant Antoni, en aquest cas dedicada a la devoció extraordinaria que la iaia Milieta, que encara viu, li ha tingut sempre al Sant.

 

Raquel Ferrero, titular de l’activitat, ha declarat que “la casa ha estat molt pensada des del principi. És un projecte al que li hem dedicat esforç, dedicació i creativitat. Estem molt satisfets d’haver aconseguit reutilitzar el màxim possible d’elements (és una manera pràctica, sostenible i econòmica de decorar). Hem donat a la casa llum, color, energia positiva… i estem convençuts que no ha perdut l’essència dels nostres avantpassats”.

IAIOS compta amb algunes estàncies compartides com el menjador, la cuina (completament equipada), l’ampli pati i la sala d’estar i lectura, a més de les habitacions privades per als clients. La casa es pot llogar completa o per habitacions, depenent de les necessitats que tinguen les persones que desitgen llogar-la. IAIOS no serveix menjars, però disposa d’una cuina moderna i funcional per al seu ús exclusiu per part dels ocupants de la casa.

L’entorn
Per l’entorn de la casa, el visitant pot trobar una zona d’esparciment i natura, un torrador públic, taules i bancs de fusta per a dinar o berenar, un mirador a la pressa de Bellús, piscina municipal i instal.lacions esportives de primer nivell com frontennis, futbet, padel, squash, tennis, i inclús un camp d’aeromodelisme.

La casa té l’avantatge de trobar-se ubicada en plena Vall d’Albaida, a tan sols uns kilòmetres d’espais turístics i culturals tan importants com Otos amb la seva ruta dels rellotges de sol, Carrícola amb el Biodivers, Beniatjar als peus del Benicadell, el paratge de la Cova Negra, Albaida amb els museus de Titelles i de Segrelles, Ontinyent amb el seu característic barri antic, La Pobla del Duc amb els refugis de la Guerra Civil, Aielo amb el museu de Nino Bravo, L’Olleria amb el museu del Vidre, Xàtiva amb l’històric Castell i diferents museus o Gandia i les seves magnífiques platges.

IAIOS té previst obrir tot l’any, encara que les èpoques en què s’espera major ocupació seran l’estiu, Nadal i Pasqua. Disposa de pàgina web (www.iaios.net) on poder trobar tota la informació necessària per a programar una relaxant i econòmica estancia a Guadasséquies.

Un comentario sobre “La primera casa rural de Guadasséquies ja està en funcionament”

  1. estimats eduard i Sra, asabentat de ‘opertura de la cas rural me’n he alegrat molt he buscat a internet i m’he quedat encantat i maravillat, en trobar-me milloret, vos desitge molta sort i prosperitat en la vostra empresa, segur que com ho habeu fet en tanta estima i amor, tot vos va de luxe, aixì ho espere i desitge. és un preciós homenatge als vostres «iaios», de segur, que l’avi Miguel, des de’l cel estarà molt content. Bona sort i molta afluència de persones, estic ben segur que els que allì acudeisquen tornaràn, i a més a més el boca a boca, com és d’esperar, de bon segur que funcionarà. Endavant xicots, sou joves em prendedors i de segur que tot vos va bé, almenys ací vos ho desitgem tant el meu germá juli com jo. Rebeu la meua consideració admiració per l’esfor, emprendedor i la nostra estima, una abraçada d’amics per totsdos, fins aviat RAFA FENOLLAR I BANYULS, SALEM, LA VALL D’ALBAIDA, PAÍS VALENCIÀ

Los comentarios están cerrados.