La pressió dels socialistes i les comparses obliga al PP de Benigànim a fer marxa arrere en l’ordenança de seus festeres

El PSPV ja va advertir de la “falta de consens” al voltant d’un document que obligava a reestructurar els locals

La pressió dels socialistes i les comparses ha obligat al PP de Benigànim a fer marxa arrere en l’ordenança de seus festeres que pretenia imposar unilateralment al municipi. Així quedava pales el dilluns a l’últim ple municipal de la legislatura, a la qual l’alcalde va explicar que no van a continuar-se els tràmits per aprovar esta norma, deixant per tant aquest repte a l’equip de govern que entre després de les properes eleccions.

Els socialistes s’han mostrat favorables a la paralització de l’ordenança, tot assenyalant que el “avant i arrere” dels populars “deixa en evidència les errades de l’alcalde i el regidor de festes en un assumpte que havia de partir del consens, un consens que van obviar, anant a la seua, i fent necessari que tant l’oposició com les comparses ens posarem ferms per evitar que l’Ajuntament es precipitara en l’aprovació d’un document que contempla la obligació a les comparses a reestructurar els seus locals».

Cal recordar que va ser a finals de 2013 quan els populars van anunciar la seua intenció de fer una primera proposta d’ordenança per a regular les seus festeres del grup B per tal d’ajustar-se a la Llei, ordenança que afectaria a pràcticament totes les comparses. Esta ordenança es va dir a l’oposició que seria debatuda, però no es va saber res fins al ple ordinari del passat 30 de març, quan el govern del Partit Popular aprovava en solitari el document. El grup socialista votava en contra al·legant que una ordenança d’aquest contingut s’haguera hagut de consensuar amb la Junta de Moros i Cristians, amb l’oposició i fins i tot amb la participació de la Policia Local. El grup socialista dubtava que les comparses estigueren d’acord en l’aprovació d’una ordenança que els obligaria en pocs mesos de festes a reestructurar els locals, en un moment al qual estan passant una mala època per culpa de la crisi, que ha provocat que alguns festers s’hagen donat de baixa.

«Juan Puchades feia oïdes sordes les paraules del grup socialista i insistia en què el regidor de Festes, Andrés Moscardó, havia informat adequadament, forçant l’aprovació en solitari de la proposta«, diuen des del PSPV. Ara, apunten els socialistes, “el temps ens ha donat la raó: Les comparses no estaven assabentades del contingut íntegre de l’ordenança ni a què les obligava, i tot açò que ha passat el que demostra és la mala gestió que ha estat fent un equip de govern que té molt bones paraules de cara a la galeria però no compta a la població per a les decisions de pes. En aquest cas s’ha mostrat la ineptitud a l’hora de fer una ordenança que per evitar problemes sols pretenia regular les seus festeres, deixant de banda la resta de locals. Un assumpte que s’ha d’abordar amb una serietat i voluntat de consens que només pot garantir a Benigànim un govern socialista”, concloïen.