La Pobla Llarga presenta un llibre sobre la història del poble

L’acte tindrà lloc hui a les 19:30 hores

La Casa de la Cultura de La Pobla Llarga acull esta vesprada a les 19:30 hores la presentació del llibre «Història il.lustrada de la Pobla Llarga. I Dels orígens al segle XVIII» escrit per Ferran Pastor, Fàtima Castelló, Norbert Blasco, Immaculada Garrigues, Joan Carles Úbeda i Mª José Lara.

És un treball que recopila i amplia la història que s’ha escrit al poble. És un llibre amb moltes il.lustracions i imatges que faran que els poblatans es puguen traslladar sense problemes a un passat que ha conformat l’essència del poble i de les persones que l’habiten. És una obra que està enfocada per a menuts i grans amb coneixements de la història local perquè recull molts articles i documents que complementen la part més amena i visual.

Este llibre es divideix cronològicament des del Paleolític, passant pel Neolític, ibers, romans, musulmans… fins a arribar al segle XVIII, l’Edat Moderna. «No sols es parlen de fets històrics sinó que hem posat en boca d’imaginaris poblatans algunes històries que les conten ells. Així mateix, no sols apareix història al llibre, també s´intercala la toponímia, l’art, la flora i la fauna que ens ha acompanyat a través dels segles», afirmen els autors.

Esta obra busca acostar al poble la seua història, per tal que els ciutadans coneguen d’una manera més amena i amb moltes il.lustracions i mapes, l´evolució d´un poble fundat el 1317 pel canonge i ardiaca Pere d’Esplugues que està soterrat a la catedral de València.

L’obra ha estat patrocinada per la Diputació de València i l´Ajuntament de la localitat. Els exemplars es podran adquirir en el mateix acte de presentació i en les oficines municipals al preu de 3 euros la unitat.