La Pobla Llarga: L’Ajuntament perd quasi 1 milió d’euros en subvencions per a rehabilitar l’antic Cine Monterrey

La Conselleria de Cultura acaba de confirmar la sospita que ja albergava el grup municipal socialista de La Pobla Llarga i que vam denunciar públicament fa uns mesos. En resposta a la pregunta formulada a través del grup parlamentari socialista a Les Corts, la Consellera Trinidad Miró ha confirmat que «dicha subvención, finalmente no se hizo efectiva a causa de determinados trámites administrativos ajenos a la Conselleria».

La quantitat perduda ascendix a 900.000 € que s’haurien d’haver rebut en 2007 i 2008. Estos diners constitueixen la part més grossa del pressupost de construcció de l’auditori, que puja a 1.475.792 €, de manera que sense la subvenció de la Conselleria el projecte està totalment en l’aire.

Els socialistes de La Pobla Llarga volem denunciar públicament la mala gestió de l’Equip de Govern del PP i demanem “la dimissió de l’Alcalde per aquesta pèrdua inexplicable, ja que no es pot justificar de cap manera que l’Ajuntament haja perdut aquesta subvenció”, diu Primitivo Climent. La resposta de la Consellera, al·legant “tràmites administrativos ajenos a la Conselleria”, dóna a entendre que “li passa la pilota a l’Ajuntament com a responsable de no haver realitzat els tràmits necessaris”.

Al mateix temps, volem mostrar el nostre estupor davant l’ocultisme d’aquest Equip de Govern, perquè “hem preguntat moltes vegades sobre la situació actual i real del compliment del conveni i sempre ens han contestat que tot estava bé”.

En la seua resposta, Trinidad Miró també indica que en l’exercici 2009 la Conselleria de Cultura i Esport donarà 100.000 € a La Pobla Llarga, i apunta la necessitat de signar un nou conveni amb l’Ajuntament per poder finançar aquesta inversió d’acord amb els límits de despeses plurianuals de la Conselleria, amb la condició que l’Ajuntament adjudique l’obra. És a dir, “la Conselleria sols aportarà 100.000 € dels 900.000 € que es va comprometre per al 2007 i 2008, i tot per la mala gestió de Rafael Soler al front de l’Ajuntament de La Pobla Llarga”, afirma Climent.

Per descomptat, esta mala gestió es traduïx en un altre gran projecte del PP de La Pobla Llarga paralitzat, com també ho estan la Casa de la Música o la nova Residència. Pel que fa al Cine Monterrey, el que estava destinat a ser “el referente cultural más importante de la comarca”, com deia Rafael Soler, està totalment paralitzat des que el PP va entrar en l’Ajuntament. “Els socialistes arribem a la trista conclusió que este alcalde sols servix per a vendre fum, de fet, tot allò que ha inaugurat fins el moment ha estat impulsat per les anteriors corporacions”.