La Plataforma contra el Macroabocador de Llanera denúncia que càrrecs polítics volen tancar el seu web

Alguns alcaldes i regidors de La Canal de Navarrés i La Costera semblen (Alfonso Rus, Vicente Parra, Santiago Arévalo, Vicente Sanchis Bonete, Pablo García Aparicio i Mercedes Castelló) disposats a tot per tal de no permetre que veus crítiques com la nostra es puguen fer sentir. Hui hem anat al jutjat de Xàtiva a un judici de faltes al que, amb l’excusa que alguns comentaris als fors d’opinió podien implicar amenaces o insults cap a les seues persones, volien tancar la nostra pàgina i el web d’informació local coneixercanals.com. Considerem deplorable que justificant-se amb comentaris fets per tercers es vullga coartar que qualsevol persona exercisca els seus drets fonamentals a opinar, manifestar-se, reunir-se o associar-se.

Es tracta d’una història rocambolesca que ha seguit una llarga trajectòria judicial. En un primer moment (estiu de 2009) aquestes persones van intentar que l’expressió del malestar de la gent pel seu projecte o les invitacions a participar a manifestacions legalment convocades i altres actes foren considerades com un acte delictiu. Com que això no tenia un mínim de consistència va ser rebutjat i la seua acusació es va quedar en una denúncia de faltes pels comentaris que algunes persones feien al nostre web i a coneixercanals.com. Tant coneixercanals.com com nosaltres esborrem sempre els comentaris que puguen considerar-se injuriosos i hem proporcionat a les autoritats judicials tota la informació sobre els autors que ens han demanat. És per això que no ens queda altra que creure que a alguns els molesta que hi haja llocs on la gent els puga portar la contrària.

Però no és aquesta la part més greu de l’embolic. El més vergonyós és que en lloc de denunciar a la Plataforma com a entitat han denunciat a un grup de persones que ells consideren que són la junta directiva de la Plataforma i “els cervells” de la suposada campanya d’amenaces. Per uns comentaris de tercers i que es van llevar immediatament del web s’ha portat davant un jutge ciutadans normals que no tenien res a vore amb la junta de la Plataforma. Dels set acusats sols un forma part de la junta directiva de la Plataforma i altre és simpatitzant, la resta són gent normal i corrent que han pres part a algun acte, han informat sobre ell (el cas de Ximo Cerdà de coneixercanals.com) o no tenen res a vore. Pel que fa als autors “identificats” de comentaris es dona el cas que un d’ells és un senyor d’Alzira que ha demostrat amb la seua declaració de hui que ni ha fet els comentaris ni que fins que va rebre la denúncia sabia res del Macroabocador de Llanera. 1 de 7. Esperem que aquestes persones que tenen tantes responsabilitats estiguen més encertats amb la resta de coses que fan. És encara més aclaridor que cap dels sis denunciants haja tingut la gallardia de vindre a defendre davant el jutge el que va denunciar fa tres anys.

Plataforma contra el Macroabocador de Llanera