Demanen l’eliminació del cens d’ADN caní com a sistema sancionador
La Plataforma Club Can Xàtiva proposa a les diferents formacions polítiques un pacte per a la protecció i benestar dels animals a la ciutat. Amb motiu de l’aplicació per part de l’ajuntament de la nova Ordenança Municipal i el seu cens d’ADN caní, des de la Plataforma consideren que tenen el deure de proposar a les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals, un document, “perfectament assumible per qualsevol d’ells, que supose un pacte que estiga per damunt de qui governe durant les següents legislatures”.
Proposen la modificació de l’actual ordenança de tinença i protecció d’animals per tal de ser redactada, amb consens dels diferents partits polítics i els diversos col·lectius relacionats amb els animals, tant els professionals com els de voluntariat. També exigeixen l’eliminació del cens d’ADN caní com a sistema sancionador. “És una mesura fora de lloc i amb sancions econòmiques elevades. Calen esgotar les vies educatives, de conscienciació i aplicar unes sancions coherents realitzades per la policia local, la qual ha de patrullar per Xàtiva i donar una seguretat als ciutadans”, diuen.
Així mateix, demanen la creació de més parcs canins i millora dels existents. “Les tres zones destinades per a l’esbarjo que hi ha en l’actualitat són insuficients per tal de poder abastar la totalitat de ciutadans que tenen gossos a càrrec seu, així com les instal·lacions no gaudeixen d’un mínim d’infraestructures que garanteixen seguretat, higiene i comoditat”.
Remarquen que “és evident que hi ha una mancança de les lleis relacionades amb els animals per a proporcionar-los seguretat i benestar, i que l’última ordenança de tinença i protecció d’animals no cobreix, al contrari, restringeix més l’anterior, posant especial incidència amb un nou sistema sancionador recaptatori (el cens d’ADN), així com la prohibició de donar menjar i beure als animals al carrer, convertint així, en il·legal, una tasca que realitzen diverses persones de forma voluntària, com és la d’alimentar a les diferents colònies de gats de la ciutat”.
“Eixa evident falta d’interés, a l’hora de cuidar els animals de la ciutat de Xàtiva, es veu també reflectida amb la nova taxa imposada per l’òrgan de govern de l’ajuntament de Xàtiva, on la pèrdua, pel motiu que siga, d’un gos, per al propietari, pot suposar una despesa a l’hora de recuperar-lo, en cas que estiga en la gossera, que pot arribar a superar els 314€”, manifesten des de la Plataforma.
També demanen, entre d’altres aspectes, la creació d’una comissió de treball amb professionals i col·lectius per tal de canviar i millorar l’ordenança de tinença i protecció d’animals; la formació de la policia local amb el tracte amb gossos o redacció d’un protocol d’actuació amb els veterinaris per tal de detectar i solucionar possibles mancances amb les atencions mínimes, requerides pels animals, per part dels seus propietaris.
es una barbarida sancionar por no tener identificado el perro, y sin embargo la mafia de rumanos pidiendo en mercadona y los que vienen los martes y viernes al mercado haciendose el cojo y demas cosas esos nada de nada
PERRERAS FUERA. SACRIFICIO CERO.
Da asco y es muy desagradable andar por las calles de Xativa, especialmente por el casco antiguo. Hay meadas y defecaciones de perros por todos los sitios, y en los parques, ni digamos!!!
El ayuntamiento deberia de poner un impuesto canino anual a los dueños de perros destinado para limpiar y desinfectar por profesionales, lo que sus perros ensucian.
Muchas personas dejan mear a sus perros justamente en las puertas de las casas, no hay derecho que tengamos que limpiar lo que sus perros ensucian, sinverguenzas ……
Impuesto canino ya!!!