La nova rotonda de l’encreuament Almaig-Pintor Segrelles serà “desmontable” per a permetre el pas de l’Entrada de Moros i Cristians

Les tasques d’asfaltament obligaran a desviar el trànsit durant per carrers adjacents durant dos dies

La nova rotonda que està instal·lant l’Ajuntament d’Ontinyent a l’encreuament de l’Avinguda Almaig i el Carrer Pintor Segrelles serà “desmontableper a permetre el pas de l’Entrada de Moros i Cristians. La regidora de Territori, Rebeca Torró, ha destacat que l’obra inclosa al Pla d’Ocupació “permetrà eliminar 4 semàfors i dotar de major fluïdesa el trànsit rodat en un punt molt transitat especialment en hores punta, en trobar-se pròxima al Col·legi Carmelo Ripoll i a l’accés a la ciutat des de la Ronda Sud”, assenyalava.

Les obres, que s’iniciaven a finals d’agost, es troben ja a la seua recta final, quedant ara pendent l’asfaltament de la rotonda al mateix nivell de la resta de la via, per tal que els el·lements que es col·loquen sobre la mateixa puguen ser retirats durant les festes de Moros i Cristians per permetre el pas de les desfilades de l’Entrada, que arranca només uns metres abans, a l’Avinguda Almaig. Per tal de dur a terme estos treballs, els dies 10 i 11 d’octubre (dijous i divendres de la setmana vinent) es tallarà al trànsit esta intersecció, procedint-se a senyalizar els desviaments corresponents per part de la Policia Local, qui intensificarà el control del trànsit en esta zona, especialment a les hores d’entrada i eixida al Col·legi Carmelo Ripoll.

A més de la construcció de la rotonda i l’eliminació dels semàfors, s’estan dut a terme altres actuacions com ara el canvis d’enllumenat, modificació dels cantons de les voreres o adaptació al pas de minusvàlids dels passos de peatons d’aquest espai que es reforma després de comptar amb els pertinents estudis tècnics municipals. Una volta asfaltada la rotonda, es procedirà al pintat de la senyalització horizontal i a la col·locació de les senyals verticals, així com d’elements de jardineria, amb testos i plantes de diversos tipus.

“Creant esta rotonda i eliminant els semàfors els conductors estalviaran temps i combustible, sense causar molèsties als vianants”, explicava Torró, qui incidia en què “volem aprofitar el Pla per dur a terme actuacions com esta, que faran una ciutat més accessible i còmoda per als veïns i veïnes”, explicava la regidora. Rebeca Torró posava esta actuació com un nou exemple d’intervenció inclosa al Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, “amb el qual estem reinvertint els estalvis generats per la bona gestió econòmica en millorar la ciutat i generar feina”, recordava la regidora.