La nova Diputació fomenta vint-i-sis llocs de treball a la Canal de Navarrés amb 745.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles

Jorge Rodríguez afirma que «el pla posa l’èmfasi directament sobre les persones en destinar a elles els 71,2 milions de romanent de la corporació, no als bancs»

El govern de la nova Diputació de València fomentarà vint-i-sis llocs de treball en la comarca de la Canal de Navarrés, entre la conservació dels ja existents i la creació d’uns altres de nous, amb una inversió de 745.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles.

El nou programa, que té un pressupost global de 71,2 milions d’euros, té l’objectiu de «apostar pel benestar de les persones i pel manteniment o creació d’uns 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos» en totes les comarques —segons el president de la corporació, Jorge Rodríguez.

L’aposta de la Diputació, en les seues paraules, «posa l’èmfasi directament sobre les persones en destinar a elles tot el romanent de la corporació i no sobre els bancs, amb un criteri objectiu que dóna autonomia als ajuntaments per a triar els seus projectes», a més d’«obrir un nou camí en què els pilars principals són la vocació municipalista pel que fa a l’autonomia i el repartiment objectiu».

El pressupost total es distribuirà entre tots els pobles seguint un criteri poblacional, la qual cosa suposa una inversió de 35,88 euros per habitant per a un total de 2.548.898 ciutadans i la creació o el manteniment de trenta-cinc llocs de treball per cada milió d’euros invertit en cada població.

A més, la corporació ha previst una inversió mínima i fixa de 50.000 euros per poble en els cent díhuit municipis existents amb menys de 1.500 habitants i un total de 5 milions d’euros per a les pedanies de València.

Amb aquest pla, els municipis podran promocionar i protegir l’ocupació amb projectes diversos, encara que hauran d’estar relacionats amb la millora de l’abastiment de l’aigua, les vies públiques, el transport, el tractament de residus, les carreteres, la indústria, el medi ambient i la investigació, entre altres àmbits.

Altur: «Per primera vegada es fa un pla així»
El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha destacat que «per primera vegada es fa un pla així, ja que la legislació obliga a amortitzar el deute amb el romanent de caixa, per això, si les adjudicacions no estan llestes abans de la fi de l’any, el capital tornarà als bancs».

D’ací que els dos terminis previstos per als ajuntaments siguen fins al 10 del pròxim mes de desembre per a adjudicar els projectes, però fins al 31 d’octubre de l’any que ve (2016) per a executar les obres.

Projectes locals
L’alcaldessa d’Anna, Pilar Teresa Sarrión, ha manifestat que la inversió de la Diputació servirà per a «reasfaltar uns quants carrers de la localitat, i es durà a terme una intervenció en l’aigua potable». Sobre les ajudes, ha valorat que «són un baló d’oxigen que ens fa molta falta, i és que és important vore que la Diputació ens ajuda, als ajuntaments xicotets, i recorden que existim».

Distribució de les ajudes a la Canal de Navarrés:
Anna
95.261,40

Bicorp
50.000

Bolbaite
50.000

Chella
96.266,04

Enguera
189.841,08

Estubeny
50.000

Millares
50.000

Navarrés
113.703,72

Quesa
50.000

Total
745.072,24