La nit més esperada de Neus Esplugues

La Fallera Major de Xàtiva va ser presentada al Gran Teatre el passat dissabte 28 de gener

Amb música d’Édith Piaf, començava la presentació de la Fallera Major de Xàtiva, Neus Esplugues Barberà. L’apropòsit, a càrrec de la comissió del Cid- Plaça de la Trinitat, s’anomenava “Art en flames”. L’obra es situava a una exposició de l’art valencià a París l’any 1980, on el guarda de l’exposició, Joan, un valencià, s’enamora d’una visitant, Marie, parissina però amb sang francesa. Pepe Mira i Gloria Marí interpretaven els papers protagonistes, i cantaren en directe una cançó. El desenllaç de l’obra acabà amb el desenllaç de que en realitat Joan era un ninot de falla.

Marta Casanova, fallera de la falla Sant Feliu, va ser la presentadora de l’acte. Javier García Paños, president de la Junta Local Fallera, rebia a la Cort d’Honor de la Fallera Major. Andrea Pla, Mercè Huerta, Miriam Fasanar i Laura Martí, desfilaren per el pati de butaques fins l’escenari, on García Paños els imposava la banda que les acreditava com a Cort d’Honor i amb un ramell de flors, es situaven als seus llocs.

El Gran Teatre s’alçava per rebre a a protagonista de la nit, la Fallera Major de Xàtiva Neus Esplugues, que va fer la seua entrada acompanyada per l’alcalde de la Ciutat i president nat de la Junta Local Fallera, Alfonso Rus. El primer edil li atorgà la banda i l’anell, que acreditaven a Neus com a Fallera Major de la ciutat.

A continuació, les Falleres Majors, presidents i representants de cada comissió desfilaren pel Gran Teatre.

Després van tenir lloc els reconeixents. Cada Falla atorga una recompensa a un faller destacat de la seua comissió. La Fallera Major donà aquestos reconeixements. A més, es va fer un emotiu reconeixement al faller Vicent Pastor Avinyó, a qui se li atorgà una distinció d’honor per la seua tasca fallera. Pastor fou un dels fundadors de la falla Espanyoleto, i membre durant més de 15 anys de la Junta Local Fallera.

El socarrat d’honor, el màxim guardó de les falles de Xàtiva, va ser atorgat a Rafael Taengua Fasanar, membre de la falla del Mercat des de fa 32 anys, i president d’aquesta comissió des de fa 14 anys. Taengua va agrair al col·lectiu faller per donar-li aquesta distinció.

Neus Esplugues va rebre la visita de la Festera de Gràcia de Canals, Ainhoa Requena, que anava acompanyada pel cuiro i el bandera de les festes de Sant Antoni. També estigueren amb Nues falleres majors d’altres ciutats. Ana Sobrecases, fallera major de Dènia; Laura Montero, fallera major de Gandia; i Belén Orellano, fallera major de Riba-Roja del Túria.

L’escola de danses de Xàtiva, col·lectiu al que pertany la fallera major de la ciutat, va voler fer-li un reconeixement sorpresa, ballant dos peces molt animades.

La mantenidora de l’acte va ser María José Berbegall, periodista i reportera a la Fórmula 1 a Canal 9, que va realitzar un parlament emotiu per a Neus, que podeu trobar al tall de veu més avall, per poder escoltar-lo.

L’acte finalitzà amb l’Himne Oficial de la Comunitat. Després, totes les falleres i representants acudiren a uns salons de la ciutat per realitzar un vi d’honor.

Galería de Imágenes Patrocinada por : Carrusel

[nggallery id=467]