La Música Vella a la secció d’honor del Certamen de València

La Musica VellaLa Primitiva Setabense participarà el proper mes de juliol al Certamen Internacional de Bandes de Música de València en la Secció d’Honor (140 músics). És la primera vegada que acudeix a la dita secció i competirà amb grans formacions bandístiques ja consolidades com ‘La Primitiva’ de Llíria o la ‘Santa Cecília’ de Cullera entre altres.

Després de passar en els últims temps, segurament, els pitjors anys de la seua més que centenària existència a causa del contenciós i desallotjament dels seus anteriors locals i posterior esforç econòmic i social en l’adequació de la seua nova seu, la Música Vella vol reprendre i centrar tot el seu esforç, il·lusió i dedicació en allò que ha sigut històricament el seu tret més distintiu en la seua activitat com a societat: l’esforç en l’educació i realització de música, la millor música, potenciant i exportant d’una manera totalment altruista la cultura musical de la nostra ciutat.

El certamen se celebrarà el 24 de juliol pròxim en el Palau de la Música de València i ja tots els seus músics i director, Teo Aparicio-Barberán, comencen a preparar un intens treball per als propers mesos.

Segons el president de La Música Vella, Quique Alonso Vidal, “poder optar a competir en la Secció d’Honor és ja per a nosaltres un premi, és la recompensa de molts anys de treball ben realitzat en la nostra Escola de Música, verdadera iniciadora en la formació musical de tantes”. I és que no s’han escatimat esforços en la formació de qualitat dels components i del planter de músics. “Tot és possible gràcies a les generacions de músics i totes les anteriors directives i presidents que han sabut mantindre i impulsar l’estil artístic en la nostra Societat”, declara Alonso.

El director de La Primitiva Setabense, Teo Aparicio-Barberán, destaca la important responsabilitat d’estar al nivell i l’altura artística que la secció requereix, “atesa la gran qualitat musical de les nostres competidores”. No obstant això, i a pesar de ser l’única banda que participa per primera vegada en la dita secció, el director no descarta a priori cap premi.

Recordem que la Primitiva Setabense de Xàtiva és una de les societats musicals més reconegudes i guardonades en certàmens tant a nivell nacional com internacional en tota la seua història.