La millora del riu Clarià al seu pas per Bocairent suposa 300.000 € del Pla E

boc20090401pla_e_03

El delegat del Govern, Ricardo Peralta, presenta el programa a empresaris, representants sindicals i polítics de la Vall d’Albaida

El delegat del Govern, Ricardo Peralta, ha visitat aquest dimecres, 1 d’abril, Bocairent per presentar el Pla E a empresaris, representants sindicals i polítics de la Vall d’Albaida i per donar a conèixer una de les seues concrecions com és la millora del riu Clarià al seu pas per la localitat. En primer lloc, Peralta ha explicat detalladament el Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació a una ampla representació dels sectors econòmics de la comarca que omplien la Sala “Joan de Joanes” de la Casa de la Joventut; entre els que es trobaven els alcaldes i alcaldesses de Montaverner, Belén Esteve; Atzeneta d’Albaida, José H. Descals; el Palomar, Jordi Vila; i Carrícola, Susana Cháfer.

A continuació, el primer edil de Bocairent, Josep Vicent Ferre; el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues; i el director de l’actuació, Tomás Nebot, han explicat als nombrosos veïns congregats el “condicionament hidràulic del Barranc de la Canaleta” amb una inversió de 299.712,74 € inclosa dins del Projecte de millora de l’estat ecològic dels rius i rambles del Xúquer a la Comunitat Valenciana pertanyent al Pla E. Les obres, que ja han començat, està previst que estiguen concloses en quatre o cinc mesos; en tot cas, no es retardaran més enllà del mes de novembre.

Els treballs tenen com a objectiu “evitar inundacions” i “integrar l’espai en el conjunt de recursos paisatgístics i naturals del poble per apropar-lo als seus habitants”. En concret, hi haurà, en primer lloc, una “millora hidràulica, ambiental i paisatgística de l’entorn”; així com una adequació social i la seua integració en el conjunt del municipi mitjançant el traçat d’una senda de 600 m i la instal·lació de mobiliari urbà i una passarel·la de vianants que unisca les dos riberes; i, finalment, es rehabilitaran brolladors i fonts com la del Borreguet o la de la Teula.

La mejora del rio Clariano a su paso por Bocairent supone 300.000 € del Plan E

El delegado del Gobierno, Ricardo Peralta, presenta el programa a empresarios, representantes sindicales y políticos de la Vall d’Albaida

El delegado del Gobierno, Ricardo Peralta, ha visitado este miércoles, 1 de abril, Bocairent para presentar el Plan E a empresarios, representantes sindicales y políticos de la Vall d’Albaida y dar a conocer una de sus concreciones como es la mejora del rio Clariano a su paso por la localidad. En primer lugar, Peralta ha explicado pormenorizadamente el Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo a una amplia representación de los sectores económicos de la comarca que llenaban la Sala “Joan de Joanes” de la Casa de la Joventut; entre los que se encontraban los alcaldes y alcaldesas de Montaverner, Belén Esteve; Atzeneta d’Albaida, José H. Descals; el Palomar, Jordi Vila; y Carrícola, Susana Cháfer.

A continuación, el primer edil de Bocairent, Josep Vicent Ferre; el presidente de la Confederación Hidrográfica del Júcar, Juan José Moragues; y el director de la actuación, Tomás Nebot, han explicado a los numerosos vecinos congregados el “acondicionamiento hidráulico del Barranco de la Canaleta” con una inversión de 299.712,74 € incluida dentro del Proyecto de mejora del estado ecológico de los ríos y ramblas de la cuenca del Júcar en la Comunidad Valenciana perteneciente al Plan E. Las obras, que ya han comenzado, está previsto que estén concluidas en cuatro o cinco meses; en todo caso, no se retrasarán más allá del mes de noviembre.

Los trabajos tienen como objetivo “evitar inundaciones” e “integrar el espacio en el conjunto de recursos paisajísticos y naturales del pueblo para acercarlo a sus habitantes”. En concreto, habrá, en primer lugar, una “mejora hidráulica, ambiental y paisajística del entorno”; así como una adecuación social y su integración en el conjunto del municipio mediante el trazado de una senda de 600 m y la instalación de mobiliario urbano y una pasarela que una las dos riberas; y, finalmente, se rehabilitaran manantiales y fuentes como la del Borreguet o la de la Teula.