La Marxa per la Discapacitat arriba demà a Xàtiva

Aquesta iniciativa pretén exigir a la Conselleria de Benestar Social que pague el deute que manté amb tots els serveis que atenen a persones amb discapacitat


El Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva s’agregarà a la campanya “Marxa de la Discapacitat pel Respecte i la Dignitat”, per segon any consecutiu, la qual arribarà a Xàtiva demà de vesprada.

Aquest és un moviment que es va iniciar per tal de demanar el fi del deute que la Conselleria de Benestar Social manté amb tots els serveis que atenen a persones amb discapacitat i malaltia mental, així com denunciar els retalls que afecten la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. I també amb la intenció de demanar la creació d’una mesa negociadora composada per representants titulars dels centres i serveis, agents socials (treballadors), representants d’usuaris i administració per definir i resoldre el futur del sector.

Aquesta marxa es va iniciar a Villena el dilluns i recorre diferents poblacions per tal d’arribar a València el dia 1 de desembre i unir-se a la manifestació convocada pel CERMI amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Un acte més dels molts que el sector de la discapacitat està portant a terme per tal d’aconseguir “La Dignitat i el Respecte”

Amb aquest motiu, la Junta Directiva d’Aspromivise convoca assemblea informativa de caràcter extraordinari, per a demà dijous ales 19:30 hores a les instal·lacions del centre.

A les 15:30 hores de demà es donarà la benvinguda a la comitiva a la gasolinera “El Palasiet”. A les 19:30 hores hi haurà una roda de premsa i l’assamblea al C.O. La Costera. I seguidament, a les nou de la nit, tindrà lloc un sopar solidari.

Des d’Aspromivise informen de l’ordre del dia de l’assemblea de demà:

1- DEUTES PENDENTS. «Tenim constància que hi ha entitats que ja no paguen les nòmines als treballadors i proveïdors. El nostre Centre té 199.923 euros pendents, el que suposa el 40% de la subvenció anual. A més per al 2014 Conselleria pretén aplicar un retall del 6% quan s’havien compromès a no fer més ajustos pressupostaris».

2- COPAGO. «A partir del 2014 entra en vigor el nou sistema d’aportacions econòmiques, però encara no hi ha una resolució administrativa al respecte de manera individualitzada. Dita situació d’incertesa a més de ser injusta per a les famílies dificultarà greument l’elaboració del pressupost per a les entitats».

3- DECRET D’INCOMPATIBILITATS. «13 usuaris han estat donats de baixa del C.O. unilateralment per la Conselleria de Benestar Social sense avís previ, en una actuació que pretenen generalitzar».