La Mancomunitat de la Vall convoca el XVII Premi de Literatura Eròtica

erotica-la-vall

Filiberto Tortosa, Carles Cortés, Joan Carles Morales, Josep Lluís Navarro i Josep Piera conformen el jurat.

La Vall d’Albaida // 15.02.2010.- Amb la configuració del jurat i la publicació de les bases arranca la dissetena edició del Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida”, una de les cites més singulars de les lletres valencianes. D’aquesta forma, la Mancomunitat de Municipis de la comarca “renova el seu compromís” amb l’únic guardó en el seu gènere impulsat per una administració pública a Espanya, segons el seu president, Filiberto Tortosa.

Els aspirants tenen fins el pròxim 14 de maig per enviar els textos que seran valorats pel jurat encapçalat per Tortosa i integrat pel professor Joan Carles Morales, el crític Josep Lluís Navarro i els escriptors Josep Piera i Carlés Cortés, guanyador en la passada edició. L’obra més destacada s’emportarà 4.600 euros en metàl·lic i serà publicada per Edicions Bromera dins la col·lecció “L’eclèctica”; a més, el seu autor s’afegirà a una llarga llista integrada per noms com els de Josep M. Morreres, Joaquim González o Joan Olivares.

lliurament-literatura-eroti

Junt a l’aposta per la difusió de la literatura, “l’objectiu és promocionar la marca ‘la Vall d’Albaida’ més enllà dels nostres límits naturals mitjançant una iniciativa innovadora que ha sabut adaptar-se al pas del temps mantenint la vitalitat i el seu paper diferenciat dins del panorama cultural valencià” al parer de Tortosa. De fet, l’actual convocatòria anticipa la celebració de la majoria d’edat consolidant la renovació de la imatge gràfica del premi iniciada l’any passat quan es va aproximar a la xifra de 400 originals

presentats.

Bases 2010

 1. Podran optar al Premi de Literatura Eròtica «La Vall d’Albaida», obres de tema eròtic, originals i inèdites, escrites en valencià, amb una extensió mínima de 50 fulls DIN A-4, mecanografiats a dos espais per una sola cara, de qualsevol gènere narratiu: novel·la, narracions, biografia, etc.
 2. L’import del premi convocat és de 4.600 € i s’entendrà com a pagament dels drets d’autor dels 2.000 primers exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts, l’autor percebrà un 10% sobre el preu de venda al públic, segons contracte amb Edicions Bromera. La dotació del premi estarà subjecta a les retencions fiscals corresponents.
 3. El jurat el formaran Carles Cortés, Josep Lluís Navarro, Joan Carles Morales, Josep Piera i el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, o persona en qui delegue, que el presidirà.
 4. El llibre guardonat serà publicat per Edicions Bromera. Així mateix, Edicions Bromera tindrà una opció preferent, durant un termini màxim d’un mes, per a decidir la publicació de les obres no guardonades, si així ho recomana el jurat. En cadascun dels exemplars publicats es farà constar el premi obtingut en el concurs i l’organització d’aquest a càrrec de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.
 5. El jurat seguirà el procediment de votacions successives fins a obtenir una majoria de vots a favor d’una obra determinada, que serà la guanyadora. Amb tot, si el jurat creu que cap de les obres presentades no assoleix la qualitat mínima per a ser publicada, el premi podrà no ser adjudicat. En cap cas, l’import del premi no serà fraccionat.
 6. El termini de presentació es tancarà el dia 14 de maig de 2010. Les obres s’hauran de trametre a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, avinguda de sant Francesc, núm. 8, 46870 – Ontinyent (telèfon 96 291 15 83). Caldrà indicar en el sobre “Per al Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida”.
 7. El premi s’atorgarà al voltant de la Nit de Sant Joan, en un acte que s’anunciarà oportunament.
 8. Els originals, mecanografiats, enquadernats i perfectament llegibles, es presentaran per quintuplicat i caldrà fer constar a la coberta, a més del títol corresponent, el nom de l’autor, l’adreça i el telèfon. Les obres també podran presentar-se sota pseudònim; en aquest cas, s’hi haurà d’acompanyar amb la plica corresponent.
 9. Els originals no premiats es podran recollir, a partir de 30 dies després del lliurament, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, dins d’un termini màxim de tres mesos, transcorreguts els quals es procedirà a la destrucció dels originals no reclamats. La Mancomunitat es compromet a retornar les obres no guanyadores als autors que ho sol·liciten.
 10. La presentació dels originals pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases i dels drets i les obligacions que se’n deriven. Les qüestions no previstes en aquestes bases, les resoldrà el jurat segons el seu criteri.

Currículum literari dels membres del jurat

 • Carles Cortés

Carles Cortés (Alcoi, 1968), doctor en Filologia Catalana, és professor de literatura a la Universitat d’Alacant i membre dels grups de recerca de Literatura Contemporània i d’Estudis Transversals. Va iniciar la seua trajectòria literària amb la publicació de diversos relats breus. La seua primera novel·la és Veu de dona, amb la qual va guanyar el premi 25 d’Abril de Benissa (2000). Tres anys més tard va veure la llum Marta dibuixa ponts, premi Ciutat de Sagunt 2003 i actualment en procés d’adaptació fílmica; i, a continuació, Els silencis de Maria. Amb la seua darrera obra, Sara, la dona sense atributs, que serà publicada en breu per Bromera, va guanyar el 16é Premi de Literatura Eròtica “la Vall d’Albaida” de 2009. Ha col·laborat també en el llibre de relats eròtics Directe al gra, amb els autors Sebastià Alzamora, Julià de Jòdar i Isabel-Clara Simó. Com a dramaturg, ha estrenat els muntatges Veu de dona, Fets de rei i Silencis, pels quals ha rebut diversos guardons. Com a investigador, ha publicat diversos estudis sobre Mercè Rodoreda i altres autores catalanes contemporànies. Així, és autor d’antologies de relats d’escriptores com ara Isabel-Clara Simó, M. Mercè Roca, Carme Riera, M. Antònia Oliver o Caterina Albert. També és autor de la biografia del pintor Antoni Miró Vull ser pintor!.

 • Josep Lluís Navarro

Josep Lluís Navarro (Alfafar, 1983), filòleg i Màster en assessorament lingüístic i cultura literària, col·labora habitualment amb Edicions Bromera en tasques de traducció i de realització d’informes de lectura. A més, ha estat responsable de la versió anglesa de la col·lecció de contes bilingües infantils Magic Words, de l’Editorial Algar.

 • Josep Piera

Josep Piera (Beniopa, la Safor, 1947), poeta i narrador, està considerat com un dels representants més destacats de la Generació dels 70 a la Comunitat Valenciana per la qualitat de la seua obra. Al llarg de la seua trajectòria ha conreat nombrosos gèneres literaris: a més de la poesia i la novel·la, ha dedicat els seus esforços a la narrativa breu, infantil i juvenil així com a la crítica literària, l’assaig, les memòries, les biografies o els dietaris. Els seus textos destaquen pel seu caràcter intimista, de fet, se’l classifica dins de la “literatura del jo”. Ha estat impulsor de revistes literàries i de nombroses activitats culturals com “L’any del Tirant” amb motiu del cinqué aniversari de la seua publicació i ha rebut premis com el Carles Riba de poesia o el Josep Pla de narrativa. La seua obra ha sigut traduïda al castellà, l’anglès i l’italià.