La Llosa de Ranes obri les portes de la seua Torrassa del segle XIX a veïns i visitants

L‘espai podrà ser visitat pel públic i passarà a formar part dels entorns expositius de l’edifici

El Museu Històric, Artístic i Etnològic «Casa del Pou» de la Llosa de Ranes obri les portes de la Torrassa que corona aquest edifici construït a finals del segle XIX i convertit en l’actualitat en nou espai cultural i museogràfic. Es tracta d’una torre rectangular, de 15 metres d’alçada, que remata aquest immoble de més d’un segle d’antiguitat amb gran atractiu arquitectònic, edificat al Camí Reial de la localitat i rehabilitat ara a través de diferents programes d’Escoles Taller.

La Torrassa de la Casa del Pou passarà a partir de hui a estar accessible per a tots els veïns i visitants del municipi, el que permetrà poder gaudir d’una nova perspectiva de la localitat, en una zona molt propera a la vessant nord de la Llosa de Ranes.
La Torrassa, a més, se sumarà als espais expositius propis del museu desenvolupat per l’Ajuntament de la Llosa de Ranes amb la coordinació dels tècnics del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València. La intenció rau en integrar la Torrassa en les diferents mostres i activitats que el nou espai cultural albergue a les seues instal·lacions.

La Llosa, segons els escolars

També serà inaugurada la mostra «Coneixem el nostre poble, activitats per a escolars» que albergarà la sala d’exposicions temporals. En aquest cas, es tracta d’una retrospectiva integrada per treballs realitzats pels alumnes del CEIP Crist del Miracle de la localitat, en col·laboració amb l’Àrea de Cultura de

la Diputació de València, mitjançant la qual s’intenta plasmar la percepció que tenen els joves estudiants sobre el seu municipi.
L’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, s’ha mostrat “molt satisfet” perquè la Torrassa del Museu Casa del Pou estiga visitable, ja que està sent una de les dependències «que més interès ha suscitat entre els veïns i visitants que s’han acostat fins aquest emplaçament”, ha explicat. Aznar s’ha mostrat convençut que l’espai “guanyarà en atractiu i interès amb la Torrassa” i ha aventurat que “per la seua arquitectura no deixarà indiferent ningú”, ha ressaltat.

D’altra banda, l’edil ha valorat “molt positivament” que el Museu “continue integrant als veïns i veïnes de la localitat”, alhora que s’erigeix “en contenidor i espai expositiu per a les creacions i records dels nostres ciutadans”. Referent a això, Aznar ha recordat que les sales museogràfiques municipals “ja han estat testimoni de fotografies i objectes donats per alguns veïns”, i que durant el passat mes d’agost i setembre les instal·lacions “varen albergar per primera vegada l’exposició de pintors locals”, ha destacat. “Aquest és el nostre objectiu i la seua principal finalitat: que siga un museu del poble”, ha incidit.