La Llosa de Ranes celebra la ‘V Volta a Peu de la Dona contra el Càncer’

La cursa solidària reunirà demà dissabte a prop d’un miler de participants

La Llosa de Ranes s’unirà demà dissabte a la lluita contra el càncer a través de la celebració de la ‘V Volta a Peu de la Dona contra el Càncer’. Una marxa solidària, de quatre quilòmetres de recorregut urbà, amb inici i arribada a l’Ajuntament de la localitat. Per a la present edició està prevista la participació de prop d’un miler de persones.

La recaptació econòmica que s’obtinga de les donacions i inscripcions dels participants tindrà una vessant estrictament solidària i es donarà de forma íntegra al Servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València, que dirigeix la doctora Ana Lluch Hernández. Tota una eminència en la direcció i coordinació de projectes d’investigació contra el càncer.

Durant la prova, els corredors disposaran d’avituallament. Se soltaran centenars de globus rosa en representació dels pacients, famílies i institucions que dia a dia lluiten contra aquesta malaltia. Una sessió de ‘zumba’ posarà el colofó a una jornada de suport i solidària.

Prèviament, la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, Paqui Juan, serà l’encarregada de llegir un manifest en què es recordarà a les dones que actualment fan front a aquesta patologia, a aquelles que han estat víctimes del càncer, a més de fer constar la importància del suport i solidaritat amb les persones que es troben en aquest tràngol.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Àrea de Benestar Social del Consistori, així com també de nombrosos col·lectius i comerços locals i voluntaris del Moto Club de la Llosa de Ranes i l’Associació d’Atletisme de la localitat.

Des de l’organització Vicenta Mondria, vicepresidenta de la Junta Local contra el Càncer de la Llosa de Ranes, ha destacat “la força d’una iniciativa que compleix un lustre i cada edició desperta la solidaritat d’un major nombre de veïns”, ha indicat. “Volem ser el referent de les millors pràctiques per a les persones afectades i els seus familiars, sempre des de la solidaritat”, ha asseverat Mondria, qui també ha agraït el suport i col·laboració de les diferents entitats adherides al projecte i ha ressaltat la necessitat de “seguir avançant”, perquè el camí de la lluita contra el càncer “és llarg i encara queda molt per recórrer”.

Per la seua banda, l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha mostrat “tot el nostre suport als col·lectius i, molt especialment, a les persones víctimes d’aquesta patologia que genera tanta impotència entre els ciutadans”. Aznar ha fet una crida “a la participació massiva” en aquesta ‘Volta a Peu de la Dona contra el Càncer’ per seguir donant suport i avançant de forma decidida cap al control i minimització dels efectes de la malaltia”, ha conclòs.