La Generalitat oferix 10.000 places de viatges a la neu per als jóvens de la Comunitat

La inscripció es pot realitzar, a partir del divendres 6 de novembre, en les seus provincials de l’IVAJ d’Alacant, Castelló i València així com en la xarxa d’oficines comarcals de l’IVAJ.

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Adrián Ballester, ha presentat la campanya d’esquí 2009-2010 que oferix enguany 10.000 places perquè jóvens i grups de jóvens aprenguen o practiquen esports d’hivern. Ballester ha destacat que la campanya d’esquí començarà el 4 de desembre i finalitzarà el 18 d’abril.

En la presentació de la campanya celebrada en la conselleria de Benestar Social, Ballester ha indicat que «busquem les ofertes més ajustades perquè cap jove haja de renunciar a disfrutar de la pràctica d’esport de neu». Per exemple, un dia amb el «Bus Blanco» té un preu bàsic de 31 euros.

En les eixides individuals poden participar jóvens entre 16 i 30 anys. Si es tracta de grups com a associacions, centres d’ensenyança secundària i centres d’informació juvenil l’edat comprén entre 12 fins als 30 anys. A més tots aquells participants posseïdors del Carnet Jove es beneficiaran de descomptes en totes les seues eixides.

Enguany com a novetat, es podrà viatjar a les estacions de Boí Taüll, Astún i Els Anglés (Pirineu Francés) que s’unixen a les Soldeu el Tarter-Grand Valira; Sierra Nevada; Pas de la Casa/Grau Roig-Gran Valira; Pal/Arinsal – VallNord; Port-Ainé; Espot Esquí, Javalambre i Valdelinares.

Quant a les modalitats, comprenen des d’1, 2 o 3 dies, el bus Blanco i «Aprén a esquiar» en Javalambre i Valdelinares; Setmanes Blanques individuals i per a grups, Caps de Setmana i Setmanes Especials com el Pont de la Inmaculada, Nadal, Fi d’Any, Reis Falles, i Pasqua, a les estacions d’Andorra, Pirineus i Sierra Nevada.

Segons ha indicat Ballester, «la campanya busca les millors estacions als millors preus i els usuaris amb Carnet Jove obtenen descomptes en totes les eixides», i ha subratllat, «la flexibilització en els caps de setmana sense autobús, perquè els jóvens puguen, si ho desitgen, triar el seu propi mitjà de transport o els programes denominats tot inclòs». Una altra de nova possibilitat és que també es potenciarà l’aprenentatge o la pràctica del snow.

La inscripció es pot realitzar, a partir del divendres 6 de novembre, en les seus provincials de l’IVAJ d’Alacant, Castelló i València així com en la xarxa d’oficines comarcals de l’IVAJ. Tota la informació detallada sobre dates, allotjaments i servicis es troba disponible en www.ivaj.es.

Bus Blanco, aprén a esquiar i Tot inclòs

El Bus Blanco i Aprén a esquiar incorpora a més el ‘tot inclòs’ i és un dels servicis que oferix la Generalitat, donada la gran acollida que ha tingut des que es va posar en marxa. El Bus Blanco d’un dia té un preu de 31 euros, si els jóvens són titulars del Carnet Jove i inclou transport amb autobús fins a les estacions de Javalambre o Valdelinares, forfet, segur d’assistència en viatge i guia acompanyant. El bus blanc i aprén a esquiar per a un dia tenen eixides tots els dissabtes, diumenges i dimecres des del 12 de desembre fins al 18 d’abril. Si la modalitat triada és ‘Aprén a esquiar’ el preu amb Carnet Jove és de 45 euros.

Una altra possibilitat és el programa ‘Aprén a esquiar’, que inclou tant d’alpí com snow, d’un o de dos dies amb allotjament en l’Hotel Mora en Mora de Rubielos i en l’alberg Mes Blanco en Alcalá de la Selva amb eixides els dissabtes des de desembre fins a abril. El preu bàsic amb Carnet Jove per a Alpí és de 45 Euros, un dia i de 53 Euros per a snow. Si la modalitat triada és de dos dies per a aprendre esquí alpí el més econòmic és l’Alberg Mes Blanco a partir de 113 Euros amb Carnet Jove.

També està l’opció d’1, 2 o 3 dies laborables en Valdelinares i Javalambre per a grups de centres escolars, associacions i centres d’informació juvenil des de desembre fins a abril, amb preus des de 44 euros per 1 dia o a partir de 106 euros per a dos dies amb allotjament o de 168 euros per a tres dies.

Caps de setmana

Respecte al programa caps de setmana, en la modalitat sense bus, que és una novetat en esta edició, per a l’Estació Grand Valira es podrà viatjar des del 27 de novembre fins a l’11 d’abril.

Els Caps de Setmana amb transport es poden disfrutar també en VallNord (Andorra), Grand Valira (Andorra); Port-Ainé (Pirineu Català), Sierra Nevada (Sistema Penibètic), Espot Esquí (Pirineu Català) i Astún (Pirineu Aragonés). Estos caps de setmana es programen des de mitjans de gener fins al 7 de març, amb dates variables en funció de les estacions.

Quant als principiants que opten per un cap de setmana en Sierra Nevada, podran disfrutar, igual que el passat any, de classes gratuïtes de snow i d’esquí alpí. Els preus varien segons l’estació i la temporada. No obstant això, el preu mínim és de 131 euros i el màxim de 209 euros, en el cas d’usuaris del Carnet Jove.

Setmanes blanques

Les setmanes blanques es poden triar per a grups o bé individualment. Els grups poden viatjar a Espot Esquí (Pirineu Català), a Port-Ainé en el Pirineu Català, a Vallnord (Andorra) i a Astún (Pirineu Aragonés). Estes setmanes per a jóvens d’entre 12 i 30 anys, organitzats per centres d’ensenyança secundària, associacions d’estudiants universitaris, centres d’informació juvenil o associacions. Els jóvens poden optar per estades de 4 o 5 dies. Les classes de snow s’impartixen a partir de 8 persones.

Respecte a la modalitat de Setmanes Blanques individuals l’edat exigida per a poder inscriure’s és de 16 a 30 anys. En esta modalitat, estan les estacions Grand Valira; Sierra Nevada, Vallnord i Astún.

Setmanes especials

Finalment, la modalitat de Setmanes Especials inclou viatges en dates assenyalades com el Pont de la Inmaculada, Nadal, Fi d’Any, Reis, Falles, i Pasqua.

Per primera s’oferix als grups de jóvens com a associacions, centres d’ensenyança secundària i centres d’informació juvenil amb edats compreses entre 12 fins als 30 anys, la possibilitat disfrutar la setmana de Fi d’Any o Reis a Andorra o la setmana de Falles en el Pirineu Català.

En el Pont de la Inmaculada, el viatge està programat a l’Estació de Grand Valira a Andorra del 4 al 8 de desembre. En Nadal, les Estacions de Port-Ainé i Espot Esquí, ambdós en el Pirineu Català, són els destins proposats per a estades del 26 al 30 de desembre.

Per a passar el Fi d’Any hi ha eixides a l’Estació de Vallnord a Andorra del 27 de desembre a l’1 de gener; a la de Boi Taüll en el Pirineu Català, estació de Grand Valira a Andorra del 28 de desembre a l’1 de gener, a l’Estació de Sierra Nevada del 28 de desembre a l’1 de gener així com a l’Estació de Port-Ainé en el Pirineu Català del 30 de desembre al 4 de gener.

En Reis, els regals es poden rebre en Vallnord, Gran Valira, Espot Esquí i Els Angles en el Pirineu Francés, en la primera setmana de Gener.

Per a Falles els destins són l’estació d’Espot Esquí en el Pirineu Català, la de Port-Ainé en el Pirineu Català del 14 al 19 de març o a les estacions de Vallnord a Andorra i Astún en el Pirineu Aragonés del 15 al 19 de març o Gran Valira (Andorra) del 18 al 21 de març.

Finalment en Pasqua es podrà viatjar amb l’IVAJ a l’Estació de Vallnord a Andorra de l’1 al 5 d’abril.

INSCRIPCIONS I RESERVES A PARTIR DEL DÍA 6 DE NOVEMBRE.

els joves de la comarca podran incriures i demanar informació en
les oficines Turivaj i en el espai Jove de la costera

C/ Moncada Nº 14

telefon 962274342

www.ivaj.es