La FUVA impulsarà la musealització del Museu del Tèxtil al Palau de la Vila d’Ontinyent

Jorge Rodríguez destaca que la idea permetrà aprofitar el material emmagatzemant i donar-li un nou ús a un edifici emblemàtic com el Palau

La Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (FUVA) ha dispost una dotació econòmica per a la posada en marxa al Palau de La Vila d’Ontinyent del que serà un “embrió” del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

El President de la FUVA i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va explicar el passat divendres en roda de premsa que vista la situació de la Fundació del Museu Tèxtil, sense projecte de musealització, i amb nombrós material emmagatzemat sense possibilitat de visitar-se, s’ha decidit donar un impuls al Museu amb aquest projecte, que serà realitzat per una alumna del Màster de Patrimoni Cultural de la Universitat de València (UV). Esta alumna ha estat elegida pel vicerrectorat, qui ha tingut en compte l’oritge ontinyentí d’esta llicenciada, qui tindrà una beca de 6 mesos pagada per la FUVA. La Fundació també assumirà l’execució del projecte, la posada en marxa del qual s’espera que es produisca abans de final d’any.

Jorge Rodríguez recordava que entre els objectius de la FUVA està la realització d’activitats vinculades a la Universitat, “i què millor que participar en la posada en marxa del projecte d’un museu que esperem que siga un èxit”, apuntava. El primer edil ontinyentí incidia en que aquest “serà un embrió del projecte del que ha de ser el Museu Tèxtil. L’Ajuntament d’Ontinyent manté la seua aposta pel Museu, però dins dels paràmetres que les actuals circumstàncies econòmiques ens permeten, i que ens obliguen a ser prudents”, destaca.

El President de la FUVA constatava que els tècnics han concretat que el projecte a l’antiga fàbrica de Revert a curt termini es inviable, “però no podíem deixar passar la oportunitat d’aprofitar el material que s’ha anat emmagatzemant i al mateix temps donar-li un nou ús a un edifici emblemàtic i molt apte per a aquest objectiu com és el Palau de La Vila”, destacava Jorge Rodríguez.