La FUVA es convertirà en una càtedra per a promoure els estudis universitaris d’Ontinyent

La Fundació Universitària Vall d’Albaida (FUVA) es convertirà en una càtedra per a promoure els estudis universitaris d’Ontinyent, segons s’anunciava aquest matí en una reunió de treball de la Fundació que tenia lloc al rectorat de la Universitat de València (UV). L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, acudia amb la reunió amb el rector de la UV Esteban Morcillo acompanyat del regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, i el Director General de Caixa Ontinyent, Vicent Penadés. A l’encontre s’abordaven entre altres qüestions el calendari per a la transformació de la FUVA en una càtedra que permetrà posar en funcionament activitats destinades a la promoció dels estudis universitaris a Ontinyent i les comarques veïnes, donant així compliment als estatuts de la Fundació.
Segons s’explicita en l’acord, la Universitat de València passa a fer-se càrrec de totes les despeses de l’edifici del Lluis Vives, que inclouen el manteniment, la neteja i el personal, i de les quals se’n feien càrrec fins ara la FUVA i l’Ajuntament d’Ontinyent. Cal recordar que l’edifici i el solar per al nou aulari han passat a ser propietat de la Universitat de València, la qual cosa facilita la imminent construcció del mateix.

El fet que la UV es faça càrrec de les despeses del Lluïs Vives permetrà a la FUVA destinar eixos recursos a la realització d’activitats culturals i formatives, així com la concessió de noves beques, sempre amb l’objectiu de promoure els estudis universitaris a Ontinyent i La Vall d’Albaida. A més a més, convertir-se en càtedra de la UV permetrà a la FUVA tenir al seu abast tots els instruments organitzatius i de gestió de la Universitat de València.
A la mateixa reunió s’ha confirmat que el rector assistirà a l’apertura del curs acadèmic que es realitzarà pròximament a Ontinyent, i també s’ha explicitat la voluntat ferma del rector d’impulsar la implantació de noves titulacions, com Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i la possibilitat de comptar també amb Fisioteràpia o Infermeria. El mateix rector apuntava la possibilitat d’introduir Administració i Direcció d’Empreses, un dels títols més demandats pels estudiants de la comarca. Quant al nou aulari, el rector s’ha limitat a comentar que quan visite Ontinyent per obrir el curs acadèmic donarà “una bona notícia” al respecte.

Jorge Rodríguez ha destacat “l’aposta ferma del rector per la permanència de la Universitat de València a Ontinyent”, i ha recordat que “la presència de la Universitat a Ontinyent és una garantia de futur per a la ciutat”. L’Alcalde i President de la FUVA ha destacat també que els estudis universitaris “són essencials per la formació dels i les joves de la ciutat i les comarques veïnes” i que està dins del seu objectiu i el del seu Govern “de generar coneixement i retindre i atraure talent a Ontinyent”.
Quant a Pepe Pla, el regidor considera que la reunió “constata un avanç molt important per la continuïtat dels estudis universitaris a Ontinyent” i coincidia amb l’alcalde a posar de relleu “les ganes que té l’equip rectoral de fer coses a la nostra ciutat”.

Respecte a la foto apareixen d’esquerra a dreta el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, el rector de la UV Esteban Morcillo i el Director General de Caixa Ontinyent, Vicent Penadés