La Fundació beca amb un curs d’anglés a Dublín les dues alumnes amb millor expedient del Campus d’Ontinyent

El president de la FUCO destaca que l’ajuda premia l’esforç dels estudiants

La Fundació Campus Ontinyent ha becat per segon any consecutiu les dues millors estudiants del curs 2011/2012 del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València. Es tracta d’una beca per cada grau que s’imparteix al Campus ontinyentí: una per al grau de Magisteri infantil, on la becada ha estat Ester Morant García, de Ròtova; i l’altra per al grau de Finances i Comptabilitat, lliurat a Rosario Micó Bartolomé, d’Ontinyent. El president de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que l’objectiu d’aquestes beques és “fomentar entre l’alumnat l’esforç per l’excel·lència”, i ha incidit en què “cada dia l’aprenentatge de llengües és una qüestió més important”.

Les beques tenen una quantia de 1.500 euros que van destinats a sufragar els costos de la matrícula d’un curs intensiu d’anglès de tres setmanes de durada a la Dublin City University (DCU), a Irlanda. L’ajuda inclou la inscripció al curs, els vols d’anada i tornada a Dublín i l’allotjament amb una família irlandesa. “Estudiar un grau universitari a Ontinyent té aquestos avantatges”, ha assenyalat el president de la Fundació, qui ha destacat la llavor que estè desenvolupant la Fundació en la difusió dels estudis universitaris a Ontinyent, i ha recordat que 10 graduats estan treballant a hores d’ara gràcies a una beca de 6 mesos concedida per la FUCO.

Ester Morant, una de les beneficiades per aquest premi a l’esforç acadèmic, ha volgut agrair i destacar el repte que suposa “oferir aquest tipus de beques hui en dia”. Morant, de trenta tres anys i mare d’un nen, forma part de la primera promoció de graduats en Magisteri Infantil a Ontinyent. “Vindre a estudiar a Ontinyent ha sigut un avantatge”, ha explicat, “tant per la proximitat de la Universitat com per la familiaritat del professorat i de la gent, que fan molt gratificant l’experiència d’estudiar a Ontinyent”. “He estat molt a gust”, ha conclòs.

Per la seua part, Pepe Pla, regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, ha fet èmfasi en el “valor afegit que té estudiar a Ontinyent” i ha recordat que és el segon any que es concedeixen aquestes beques. A més, ha exposat el seu desig d’ampliar aquestes mencions a més estudiants per a “fer d’Ontinyent la ciutat universitària que volem”. Les alumnes becades han agraït tant a la Fundació Universitària com a la Universitat l’esforç d’oferir aquestes beques i han mostrat la seua satisfacció per poder viure aquesta experiència durant tres setmanes.

Rosario Micó també ha assenyalat que “és una recompensa després de tot l’esforç realitzat durant el curs”. La beca serà efectuada del quatre al vint-i-quatre d’agost, tres setmanes on les alumnes tindran l’oportunitat de conèixer la capital d’Irlanda i practicar la llengua anglesa.