La Font de la Figuera, víctima d’un muntatge sobre l’Ébola

Circula per la plataforma Whatsapp una broma «de mal gust» que afirma el contagi d’Ébola en un veí de la localitat «després d’una visita a Alcorcón»

L’enrenou mediàtic creat al voltant de l’Ébola centrava ahir dimarts la seua atenció a la Font de la Figuera. Algú difonia una foto feta directament sobre la pàgina web del diari El País en què es llegia la notícia «Un veí de la Font de la Figuera es contagia després d’una visita a Alcorcón».

Es tractava en realitat d’una imatge manipulada de l’edició digital d’este diari. No obstant això, des del consistori ja s’han pres mesures per localitzar el culpable d’esta «broma de mal gust». De fet, l’alcalde de la població, Vicente Belda, ha denunciat els fets a la Guàrdia Civil i «lamenta que algú puga fer broma sobre una qüestió tan seriosa».

El portaveu de l’ajuntament de la Font, Vicent Muñoz, ha lamentat «la poca sensibilitat de qui haja difós esta informació. No entenem el sentit d’esta broma que no fa més que sembrar la por de forma gratuïta».

El muntatge presenta semblances amb el difós sobre l’hospital de Dènia ahir a la vesprada, en què també s’afirmava que s’havia localitzat un segon brot d’Ébola en este espai públic. De fet, mitjans com marinaplaza.com es van afanyar a desmentir esta fal·làcia perquè, segons manifesten i, tal com també passa amb el fake de la Font, «n’hi havia prou amb visitar la web d’El País per comprovar que, en realitat, no existia tal informació».