La Font de la Figuera inicia la campanya per la solidaritat amb vista al Nadal

Es dividirà en quatre projectes: el banc d’aliments, el projecte «kilo/litre», recollida de joguets i material escolar per a xiquetes i xiquets i recollida de roba. Totes elles pretenen ajudar a les famílies més desafavorides

L’ajuntament de La Font de la Figuera ha organitzat una campanya per la solidaritat amb vista al Nadal. L’objectiu de la mateixa serà conscienciar a tota la societat de la necessitat per un respecte mutu on l’ajuntament és el primer que pren part.

Aquesta campanya es divideix en quatre projectes i alberga en primer lloc la creació d’un banc d’aliments a partir de la col·laboració dels comerços locals amb els aliments abans de caducar i, a més, la iniciativa del «kilo / litre» es planteja a partir de la voluntat expressada per famílies que volen aportar el seu granet de arena. D’aquesta manera podran comprar els productes que consideren en els comerços de la localitat i des de la treballadora social es podrà controlar quins són en cada moment els productes que es puguen necessitar.

D’altra banda, s’iniciaran també dos recollides: de joguets i material escolar per als més xicotets i roba. Aquesta última en vistes a que el proper divendres 28 de desembre de 16:30 a 20:00 al Centre Social Polivalent tinga lloc un «mercadet» solidari on els participants del taller de costura reciclaran algunes de les peces que es donen. D’aquesta manera, per la donació de cada peça s’obtindrà un tiquet descompte d’un euro i es podrà comprar la roba de segona mà a preus d’entre 5 i 20 euros. Els beneficis es destinaran al manteniment d’aquests projectes. Amb això s’aconseguirà que les persones puguen deixar la roba que ja no necessiten i alhora propiciar que altres disposen d’ella a un preu simbòlic.

En paraules del portaveu de l’Ajuntament i regidor de promoció econòmica i local, Vicent Muñoz Jordà, són una sèrie d’iniciatives enfocades al més desafavorit. «Volem que les famílies amb menys recursos tinguen l’oportunitat de passar un bon Nadal». I segueix, «ens agradaria que cap xiquet a La Font es quedara sense joguet i material escolar o cap família sense aliments o roba, és el nostre principal objectiu de cara a aquesta campanya enfocada a l’època de Nadal», assenyala Muñoz. «Són diversos els comerços que ja han expressat la seua voluntat de participar i esperem que es sumen més».