La Font de la Figuera es prepara per al «I Aplec de Danses del Poble Valencià»

200 balladors i balladores es reuniran demà dissabte a la localitat

A pocs dies perquè a la Font de la Figuera es respire la passió per les danses tradicionals valencianes, des de les regidories de cultura i turisme s’ultimen els detalls per acollir el “I Aplec de Danses del Poble Valencià”.

La cita de demà dissabte comptarà amb la presència de grups de ball tradicional que representaran a municipis del territori valencià. Els vora 200 balladors i balladores dansaran des de l’inici del carrer Nou fins a la Plaça Major, la plaça del poble de les danses, on es ballarà la dansà de la Font de la Figuera, manifestació cultural reconeguda per la Generalitat Valenciana com a Festa d’Interés Turístic.

Dissabte serà un dia dedicat a la tradició on, des del consistori, s’aprofitarà per donar a conéixer la Font de la Figuera. De fet, entre els llocs que es podran visitar este mateix matí destaquen el Museu Històric-Etnològic La Costera, on s’inaugurarà una exposició sobre indumentària valenciana preparada per a l’ocasió, el retaule de Joan de Joanes i la Cooperativa “La Vinya”. També al matí es podrà visitar una mostra d’artesania on es podran adquirir les emblemàtiques “postisses” fontines realitzades en fusta pels mestres postissers de la Font. Ja de nit, l’acte es clourà amb un sopar de germanor i un sarao a càrrec del cantador de Xàtiva, Pep Gimeno Botifarra.

El regidor de turisme i portaveu de l’equip de govern Vicent Muñoz i la regidora de cultura Irene Vila destaquen que «és molt important per al nostre poble el reconeixement de les danses de la Font de la Figuera com a Festa d’Interès Turístic, una festa molt estimada pels fontins i les fontines que es realitza al cor del poble, la nostra Plaça Major, un espai magnífic per acollir este esdeveniment. A l’aplec tindrem l’oportunitat de mostrar el nostre patrimoni i rebre als visitants que desitgen compartir amb nosaltres els distints balls dels pobles valencians, fet molt enriquidor per als amants de les danses».