La Font de la Figuera es prepara per a la seua anhelada Carrera de Calçotets

Que tindrà lloc després de les campanades, el dia 1 de gener de 2013 a les 00:10 hores

Només falta un dia per a la tradicional Carrera de Calçotets de La Font de la Figuera, un recorregut en el qual els participants van vestits només amb aquesta peça de roba interior al crit de «No fa fred»

Com cada any, La Font de la Figuera es prepara per a la seua anhelada Carrera de Calçotets, on s’espera que el fred o la possible pluja no actuen com obstacles en una volta que l’any 2013 celebra el seu 38 aniversari. Com és habitual, els participants aniran vestits només amb aquesta peça de roba interior i recorreran la Plaça Major. Tindrà lloc després de les campanades, el dia 1 de gener de 2013 a les 00:10 hores.

Un costum que va néixer «a principis dels anys 70, quan en la celebració del Cap d’Any, un grup de joves va decidir fer un recorregut per diverses cotxeres de la població passant per la Plaça Major. Així va ser com desafiant les baixes temperatures i vestits només amb roba interior van aconseguir sorprendre els veïns», tal com ha manifestat un dels organitzadors de l’acte, Ángel Ros. «A poc a poc es va anar formalitzant fins arribar al que significa hui en dia la Carrera de Calçotets, tota una realitat que arrossega principalment a xics de totes les edats i de diferents poblacions que volen saber el que significa començar l’any d’una forma original».

El cartell anunciador, dissenyat per Maria Ros, ha volgut fer homenatge a la celebració del 700 aniversari de la fundació de La Font de la Figuera, la qual tindrà lloc el 2013. En aquest cartell es reflecteix en forma de un 700 amb tres espelmes a la part superior i la font emblemàtica de la localitat a la part esquerra.

Tal com ha manifestat el regidor de Festes, Vicent Calatayud Ridaura, «ens sentim orgullosos d’aquesta tradició. La concebim com la millor manera de començar l’any, amb il·lusió i alegria i és per això que volem convidar al poble en general i a les persones de altres poblacions a participar-hi».

La casa rural de la població, Ca l’Amable, també ha confirmat que en Cap d’Any ja s’han cubert totes les reserves que en paraules del propietari, Victor Ferrer, «una gran majoria vénen atretes per la Carrera de Calçotets i per les ganes de participar en aquest esdeveniment únic».

L’acte està organitzat per la comissió de festes patronals juntament amb el veí Ángel Ros i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Font de la Figuera (Regidoria de Festes).

Nadal a La Font

No obstant això, la Carrera de Calçotets és un dels múltiples atractius que ofereix La Font de la Figuera per als seus veïns i visitants en aquestes dates tan assenyalades.

D’altra banda, des del passat 24 de desembre fins al 4 de gener s’ha organitzat un Taller de Nadal per a xiquets d’entre 3 i 12 anys amb descompte per a famílies nombroses, monoparentals i famílies en atur. Als xiquets se’ls ensenyarà a fer manualitats, a més de donar-los a conèixer altres formes de veure el Nadal diferents de les que els proporcionen la televisió i les pel·lícules tradicionals.

A més, el dia 5 de gener tindrà lloc la tradicional Cavalcada de Reis, en la que s’espera un gran índex de participació per tal de fer-la més màgica i així poder rebre els Mags d’Orient «com es mereixen», tal com s’ha manifestat des de l’organització de l’esdeveniment. A més, han aprofitat per recordar l’horari d’oficina que serà el proper dia 4 de gener de quatre a deu hores i el 5 de gener des de les deu del matí fins a les dues del migdia.

A La Font de la Figuera els Reis Mags reparteixen personalment els regals per totes les cases de la població el dia 6 de gener. Una tradició única que alimenta la il·lusió de xiquetes i xiquets i grans i que es remunta a moltes generacions.

«Intentem donar-li més vida al poble, també al Nadal, amb diverses activitats per a totes les edats, com el Taller de Nadal, i que s’aprenguen altres visions diferents a les que puguen vore a la televisió, com la solidaritat o el treball en comú, i per als més majors oferir-los activitats diverses. Un exemple d’això és Mercaet Solidari, amb la col.laboració del taller de costura, a més de la Carrera de Calçotets, amb la col.laboració de la Comissió de Festes, o la Cavalcada de Reis, amb l’associació que s’encarrega de mantindre viva la il.lusió i l’alegria dels xiquets i les xiquetes» ha declarat el portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz.

“Incrementar la participació social en les activitats que realitzem al poble ha de ser la línia d’actuació en la què caldrà que seguim treballant, especialment per a la preparació dels actes del 700 aniversari de la Fundació de la Font de la Figuera», ha destacat Muñoz.