La Font de la Figuera es prepara per a la 14 edició de PercuFest

Es facilitaran descomptes en el pagament del curs a famílies monoparentals i nombroses, a progenitors en situació d’atur i a l’alumnat resident a la Font

Arranca PercuFest en el que és el seu sisè any consecutiu a La Font de la Figuera. El Festival Internacional de Percussió celebra ja 14 anys ininterromputs d’èxits en què la percussió ha estat la principal protagonista. Però aquesta edició és més especial si cap, ja que, per primera vegada, les famílies monoparentals i nombroses i els progenitors en situació d’atur que inscriguen els seus fills disposaran de descomptes.

«Una cosa necessària», en paraules del director artístic de PercuFest, Hilari Marí, «per adaptar-se a la situació actual». A més, afirma: «donada la implicació de l’ajuntament de la Font, les i els veïns de la localitat que s’inscriguen també obtindran una rebaixa en el preu total».

La Font donarà la benvinguda a la setmana més percussiva de l’any amb un recital de percussió, demà dissabte al teatre Joan de Joanes. A partir d’aquest moment, veïns i visitants podran gaudir, durant sis nits, de la màgia d’aquest art. Els alumnes seran instruïts per una selecció de professors polits i especialitzats en diferents branques de la percussió arribats, no només del territori nacional, sinó també d’Holanda o Hongria. PercuFest adquireix any rere any un major nivell d’espectacle, entreteniment i aprenentatge, gràcies a aquests artistes que aporten una visió de les tècniques a nivell global.

El Dia de la Bateria, el proper 22 de juliol, el DrumFest i el DrumShow prometen sorprendre bateristas, percussionistes i aficionats, de la mà d’artistes convidats arribats d’Espanya i Cuba. PercuFest finalitzarà, com aquests anys enrere, amb una Batucada Brasileira pels carrers de la població amb sambòdrom a la Plaça Major i un concert de cloenda, el proper 25 juliol de 2015.

Des de l’ajuntament de la Font de la Figuera, precursor que es puga realitzar el festival en aquesta localitat, la regidora de cultura, Irene Vila i Lorente ha manifestat com la Font de la Figuera ha gaudit aquests cinc anys seguits amb PercuFest. «És una setmana en la qual el poble s’impregna de percussió i cultura musical gràcies a grans professionals especialitzats en aquest art. Tenim la sort de gaudir de concerts d’altíssim nivell accessibles també als no professionals de la música, i els seus ritmes contagiosos ens conviden a viure la setmana plenament».

Puri Lluch, regidora de promoció econòmica i turisme, ha expressat la seua «satisfacció per poder dur a terme un projecte amb el qual gaudeixen, d’una banda, veïnes, veïns i visitants, així com donem a conèixer el nostre atractiu turístic i, per una altra, des de l’ajuntament es dirigeix el festival per fomentar la creació de llocs de treball i dinamitzar el consum de productes i serveis locals en comerços, bars i restaurants, casa rural, etc.».