La Font de la Figuera dóna la Benvinguda Ciutadana a 23 xiquets i xiquetes

L’ajuntament de la Font de la Figuera vol donar protagonisme a les xiquetes i els xiquets nascuts durant el 2014 a través de l’acte de Benvinguda Ciutadana

L’ajuntament de la Font de la Figuera, amb l’objectiu de fomentar la consciència de pertinença a una societat plural i, per tant, a la seua ciutadania, farà demà dimecres 31 de desembre, la benvinguda a les i els xiquets nascuts en el 2014. Un acte que es realitza per segon any consecutiu partint de donar protagonisme a una nova generació de xiquets que formaran part del futur de la població.

En aquesta ocasió, 23 xiquetes i xiquets seran rebuts per l’alcalde, el regidor de joventut, la regidora d’igualtat i el jutge de pau, a la sala de plens. Tal com ha manifestat el regidor de joventut, Vicent Muñoz, “d’aquesta manera, des del consistori, volem donar la importància que es mereixen a les xiquetes i els xiquets nascuts en l’any que acabem d’acomiadar i donar-los la benvinguda a la nostra societat”. A les mares i pares d’aquestes xiquetes i xiquets se’ls obsequiarà amb diversos detalls d’ús quotidià per als seus bebés: una manta amb un logotip de l’ajuntament amb simbolisme de la protecció que ha de donar el consistori a totes les seues ciutadanes i ciutadans.

En aquesta línia, l’ajuntament pretén oferir a la ciutadania l’oportunitat de mostrar la seua pertinença a la societat civil a través de les cerimònies civils, l’acollida o benvinguda ciutadana, la del matrimoni i la cerimònia de comiat civil per a acomiadar els veïns i veïnes que falten, a més del compromís ciutadà, d’arribar a la majoria d’edat. Muñoz segueix, “els ajuntaments, hem de facilitar en aquests aspectes que cadascú puga exercir els seus drets en aquests quatre moments tan importants en la vida de les persones, i amb aquesta finalitat, continuarem treballant perquè, des del punt de vista civil, es facilite l’organització d’aquestes celebracions. Donem així l’oportunitat a les persones perquè puguen fer un esdeveniment social, públic o privat d’aquests quatre moments”.

L’acte de Benvinguda Ciutadana es va celebrar, per primera vegada, el 31 de desembre de 2013, amb 19 xiquetes i xiquets com a protagonistes. Ara, a causa de l’èxit de les dues edicions, des de l’ajuntament es possibilita la celebració de benvingudes o acollida ciutadana de forma individual, segons es contempla en l’ordenança reguladora de cerimònies civils aprovada en el 2013.