La Font de la Figuera crea una brigada forestal

Estarà finançat pel propi consistori a través de la pujada de l’IBI imposada pel Govern Central i es contractaran un total de sis peons

L’ajuntament de la Font de la Figuera, en vistes a millorar la situació dels desocupats, ha aprovat la creació d’una brigada forestal de dos mesos de durada. La proposta va ser presentada pel grup municipal Bloc-Compromís a través d’una moció en vistes fomentar l’ocupació local, amb la finalitat de reduir la desocupació local.

Aquest projecte, que contractarà com a peons a sis persones, estarà finançat en la seua totalitat pel consistori de la Font. El capital per fer-ho sorgeix arran de que el Govern Central va instar als municipis a una pujada de l’IBI urbà. Els diners d’aquesta recaptació són els que es destinaran a la creació d’aquesta brigada i d’una altra dedicada aobres prevista per al mes d’octubre. Aquestes dues brigades estaran emmarcades en un mateix pressupost i tindran un cost total de 26.496 euros.

Per la seua banda, el regidor de promoció econòmica i local, Vicent Muñoz Jordà ha destacat que el fet d’invertir en persones suposa dinamitzar més l’economia local al crear més activitat, i que la millor forma de fer-ho és «invertir en persones per tindre cura dels nostres boscos, amb mesures que ajuden a prevenir incendis com els que van assolar a Dos Aigües i Andilla».

El Pla d’Ocupació Local 2012 està emmarcat dins del Pla Estratègic d’Ocupació i Autoocupació 2011-2015 en el què treballa l’ajuntament de forma continuada amb els autònoms, empreses i associacions locals per dinamitzat i fer propostes en positiu i contribuir a la millora de la situació actual.