La Font de la Figuera commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

El filòleg Héctor Sanchis donarà una xerrada aquest divendres

L‘ajuntament de La Font de la Figuera, conscient de la importància de mantenir vives les nostres arrels lingüístiques, commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna.

És per això que, des del consistori s’ha organitzat una xerrada que tindrà lloc aquest divendres a les 18:30 al Centre Social Polivalent a càrrec del filòleg i veí de la població Héctor Sanchis Mollà. Es tractarà el tema de «La llei de l’ús del valencià en l’estatut d’autonomia i anàlisi de la normalització».

En paraules de la regidora de promoció del valencià, Irene Vila i Lorente, «és important conèixer millor la nostra llengua i història per estimar les nostres arrels sense sentiment d’inferioritat, ja que entre altres qüestions el nostre territori va ser pioner en el naixement dels parlaments democràtics europeus» .

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser proclamat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) el novembre de 1999. Des de febrer de l’any 2000 s’ha observat cada any per promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme.

Foto: http://www.fundacionlengua.com